EM-finaalin lehdistötilaisuus keskeytyi yllättäen – päävalmentajalta kullanarvoinen reaktio

Katso videolta: EM-finaalissa nähtiin kohahduttava tilanne, kun pallo osui englantilaispelaajaa käteen, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistuspotkua.

Englanti juhli jalkapallon naisten Euroopan mestaruutta sunnuntai-iltana, kun se voitti Saksan jatkoajalla 2-1. Riemukkaissa tunnelmissa olleet Englannin pelaajat keskeyttivät päävalmentaja Sarina Wiegmanin lehdistötilaisuuden.

Reilun 87000 katsojan edessä pelattu EM-finaali tarjosi huiman jännitysnäytelmän. Ella Toone siirsi Englannin johtoon reilun tunnin pelin jälkeen. Saksa tuli tasoihin reilut kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Lina Magullin osumalla.

Ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan jatkoajalta. Chloe Kelly nousi emäntämaa Englannin sankariksi tuikkaamalla lähietäisyydeltä pallon verkkoon. Englanti pääsi aloittamaan kultajuhlat, joita saatiin myös todistaa ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Wiegman oli lehdistön tentattavana, kun taustalta alkoi kuulua laulua. Piakkoin Englannin pelaajat ilmestyivät huoneeseen laulaen "Football's Coming Home" (Jalkapallo on tulossa kotiin) -laulua. Tämä sai kaksi Euroopan mestaruutta peräjälkeen voittaneen Wiegmanin riemastumaan.

Englannille arvokisavoitto oli toinen sen historiassa, kun otetaan huomioon miehet sekä naiset. Edellisen kerran mestaruutta maa pääsi juhlimaan vuonna 1966, kun Englannin miehet voittivat maailmanmestaruuden ja juurikin Wembleyllä. Silloin vastassa oli Länsi-Saksa.

Katso tapahtuma alta.

Lue myös:

    Uusimmat