Mestarien liigan välierässä tunteita herättävä kisällin ja mestarin kohtaaminen – "Hän oli pelaajana aika vaivaannuttava"

3:09
Simo Valakari arvioi Mestarien liigan välierien asetelmia Tulosruudussa maanantaina. Onko Leipzigilla eväitä todelliseen sensaatioon?

Mestarien liigan yllätysvälierä ranskalaisen Paris Saint-Germainin ja saksalaisen RB Leipzigin välillä on samalla kahden toisilleen hyvin tutun valmentajan välinen kohtaaminen.

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ratkaisu
C Morella tällä viikolla:

Mestarien liigan välierät:
Leipzig–PSG tiistaina klo 21.55 C More Sport 1:llä
Bayern München–Lyon keskiviikkona klo 21.55 C More Sport 1:llä

Eurooppa-liigan loppuottelu:
Sevilla–Inter perjantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Mestarien liigan loppuottelu:
sunnuntaina klo 21.55 C More Sport 1:llä ja myös MTV3-kanavalla.

Studiolähetys alkaa Mestarien liigan otteluissa klo 21.00, Eurooppa-liigan finaalissa kello 21.30. Ottelut ja studio-osuudet nähtävissä myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Pariisilaisia valmentava Thomas Tuchel avasi Leipzigia luotsaavalle Julian Nagelsmannille tien valmentajaksi, kun tämän lupaava ura topparina päättyi pahoihin loukkaantumisiin.

Nagelsmannin ura katkesi polvivammaan Tuchelin valmentamassa Augsburgin kakkosjoukkueessa vuonna 2008. Tuchel piti tätä älykkäänä ja tiedonjanoisena pelaajana, joten päätti tarjota Nagelsmannille paikkaa valmennuksensa taustaryhmässä.

Nagelsmann vastasi Tuchelin ryhmälle tulevien vastustajien analysoinnista.

– Thomas piti siitä, mitä tein, ja se oli yksi ensimmäisistä askeleista tielläni päävalmentajaksi, nyt 33-vuotias Nagelsmann kertoi maanantain lehdistötilaisuudessa.

– En olisi koskaan uskonut, että se johtaisi minut Mestarien liigan semifinaaleihin Thomas Tuchelia vastaan, hän kuitenkin myönsi.

Liikuntatieteiden ja valmennuksen tutkinnot suoritettuaan Nagelsmannista tuli vuonna 2016 Bundesliigan historian nuorin päävalmentaja Hoffenheimissa vain 28-vuotiaana. Ensimmäisellä kaudellaan hän onnistui pitämään seuransa Saksan pääsarjassa ja toisellaan nosti tämän jo liiganeloseksi sekä ensimmäistä kertaa mukaan Mestarien liigaan.

Viime vuonna Leipzigin komentoonsa ottanut Nagelsmann on nostanut profiiliaan joukkueensa hyvällä organisoinnilla ja jo Augsburgista tutuksi tulleella vastustajien heikkouksien etsimisellä.

46-vuotias Tuchel ei ehkä osannut kuvitella kohtaavansa vanhan suojattinsa Mestarien liigan välierissä, vaikka tiesi tämän kyvyt.

– Hän oli pelaajana aika vaivaannuttava. Hän halusi aina tietää, miksi teimme tätä ja tätä, Tuchel tokaisi.

– Hänen tiedusteluraporttinsa osoittivat, että hän on erittäin tarkka yksityiskohdissa.

– En suunnittele elämääni eteenpäin, joten en ajatellut, että jonain päivänä kohtaisin hänet vastustajana, mutta on uskomatonta pelata Mestarien liigan välierissä Juliania vastaan, Tuchel hehkutti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja