Ovatko tässä jalkapallon räiskyvimmät päävalmentajat? "Jos olen tasolla neljä, hän on tasolla 12"

Atletico Madridin Diego Simeone ja Liverpoolin Jürgen Klopp vastaavat toisiaan valmentajina monella tavalla. Eroavaisuuksiakin löytyy, mutta tiistai-iltana Mestarien liigan neljännesvälierässä kohtaavien temperamenttisten käskijöiden keskinäinen kunnioitus on korkealla.

Maanantain lehdistötilaisuudessa Simeone ylisti Kloppia sanomalla, että tämän kauden Liverpool ja sen vire tulevat jäämään jalkapallon historiaan.

– Muistan Kloppin valmentaman Dortmundin, joka muistutti nykyistä Liverpoolia. Heillä on sama kilpaileva luonne, mutta erilaiset pelaajat tekevät (Liverpoolin) pelaamisesta erilaista, Simeone sanoi Reutersin mukaan.

– Lajin historiassa puhutaan aina mahtavista joukkueista, tämä Liverpoolin joukkue tulee olemaan yksi niistä. Pidän todella heistä, sillä he ovat suoraviivaisia, mutta he voivat myös muuttaa pelaamisensa tapaa, ihailen sitä.

Valmentajia pidetään yhtenä lajin eläväisimmistä sivurajalla. Kloppin mukaan Simeone on kuitenkin tässä piirteessä omaa luokkaansa.

– Ihmiset sanovat, että olen tunteellinen sivurajalla. Jos olen tasolla neljä, Diego on tasolla 12. Olen kuin Lastentarhan kyttä häneen verrattuna, Klopp nauroi Goal.comin mukaan.

– Hän on valmentanut Atleticoa tuolla tunteella kahdeksan vuotta. Se on todella vaikuttavaa.

26 peräkkäistä ottelua ilman tappioita kulkeneella Liverpoolilla on lämpimiä muistoja tiistai-illan näyttämöstä. Kesän 2019 kynnyksellä se juhli juuri Wanda Metropolitanolla Madridissa Mestarien liigan voittoa. 

Atleticon alku La Ligassa on puolestaan ollut nuhainen. Joukkue on sarjassa neljäntenä, ja sillä on täysi työ varmistaa paikka tulevan kauden Mestarien liigassa.

Atletico pelasi perjantaina 2-2-tasapelin Valencian kanssa. Liverpool puolestaan voitti lauantaina Norwichin 1-0.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Dortmund – PSG klo 21.55 C More Sport 1
Atletico Madrid – Liverpool klo 21.45 C More Sport 2
Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Tottenham - Leipzig klo 21.55 C More Sport 1
Atalanta - Valencia 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat