Mestarien liigan loppuotteluun muutama päivä – MM-kisojen maalikuningas toipumassa ajoissa: "Hän on maailman kolmen parhaan joukossa"

Tottenhamin maalitykki Harry Kane kertoo olevansa valmis pelaamaan Mestarien liigan loppuottelussa tulevana lauantaina Liverpoolia vastaan Madridissa.

MAINOS

Mestarien liigan finaali

Tottenham-Liverpool lauantaina 1.6.
Jalkapallostudio klo 21.00 (C More Sport 1) ja klo 21.20 (MTV3)
Finaali klo 21.55 C More Sport 1 ja MTV3

Ottelu näkyy myös cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Kane on toipunut puolivälierien avausosassa tulleesta nilkkavammasta. 25-vuotiaan englantilaishyökkääjän kerrottiin kärsineen merkittävästä nilkan sivusiteen vammasta.

Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino pelkäsi alunperin Kanen loppukauden olevan ohi.

– Voin hyvin. Tähän asti ei ole ollut ongelmia. Palasin joukkueen yhteyteen viime viikon lopussa. Tämän viikon aikana yritän vain päästä niin hyvään kuntoon kuin mahdollista, Kane kommentoi kuntoaan maanantaina BBC:n mukaan.

– Loppu on valmentajan käsissä. Hän arvioi tilanteen ja päättää, olenko valmis pelaamaan vai en. Toistaiseksi tunnen oloni hyväksi ja valmiiksi.

Kane on tehnyt tällä kaudella Tottenhamille kaikki kilpailut huomioiden 24 maalia, vaikka hyökkääjä oli tammi-helmikuussa kuusi viikkoa sivussa vastaavan nilkkavamman vuoksi.

Päävalmentaja Pochettino ei lupaa Kanelle peliaikaa loppuottelussa.

– En voi sanoa hänen olevan 100-prosenttisessa kunnossa. On hän sitten kentällä tai vaihdossa, olemme iloisia ja positiivisia hänen toipumisestaan, päävalmentaja sanoi BBC:n mukaan.

– On erittäin tärkeää, että hän (Kane) voi hyvin ja katsomme mitä tapahtuu. Olen erittäin positiivinen hänen tilanteestaan.

Pochettino sanoo olevansa ensimmäisenä onnellinen, jos Kane pystyy pelaamaan, mutta aikoo asettaa joukkueen tärkeysjärjestyksessä edelle.

– Jalkapallossa on kyse joukkuehengestä, kollektiivista ja uskosta. Katso miten pääsimme loppuotteluun. Harry loukkaantui puolivälierissä ja mitä tapahtui.

– Tämä ei tarkoita sitä, etteikö hän olisi yksi joukkueen parhaista pelaajista. Minulle, hän on yksi maailman parhaista hyökkääjistä - itseasiassa maailman kolmen parhaan joukossa.

– Meidän täytyy voittaa Liverpool. Jos hän on kunnossa, aina parempi, mutta hän ei mene muun joukkueen edelle.

Lue myös:

    Uusimmat