Mersu-pomo pelkää: mennyt kausi vahingoitti henkisesti Valtteri Bottasta

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen kausi päättyi pettymykseen, kun hän valahti viidenneksi kuljettajien MM-taulukossa. Bottas on kokenut kauden aikana huomattavaa epäonnea, mikä osaltaan tiputti hänet ulos maailmanmestaruustaistelusta.

​​​​​​​Ylälaidan videolla Bottaksen kommentit Abu Dhabin GP:n jälkeen.

Vielä alkukaudella Bottas taisteli tiukasti muun muassa tallikaveriaan Lewis Hamiltonia ja Ferrarin Sebastian Vetteliä vastaan.

Kauden kriittiseksi pisteeksi muodostui Azerbaijanin GP, jossa Bottas joutui keskeyttämään kärkipaikalta. Bakussa ajetussa kisassa Bottas ajoi pienen hiilikuitupalasen yli, minkä myötä hänen autonsa rengas räjähti.

Voiton myötä Bottas olisi noussut MM-taulukossa kärkipaikalle. Azerbaijanin jälkeen Bottaksen kausi meni alamäkeä ja hänestä tuli alkusyksystä Mercedeksen kakkoskuljettaja. 

Venäjän Sotshissa Bottas olisi todennäköisesti ajanut voittoon ilman tallimääräystä. Sen myötä Bottas antoi tilaa Hamiltonille, joka ajoi voittoon.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff pelkää, että rajut pettymykset näkyvät Bottaksen henkisessä tilassa.

– Kun kuljettajalla ei ole enää mahdollisuutta maailmanmestaruuteen, hän tietää, että on vain pakko luovuttaa. Se vahingoittaa sinua henkisesti. Toivon, että siitä ei ole kyse, Wolff mietti Channel 4:lle.

– Hän sanoo, ettei niin käynyt. Hän on lujatahtoinen suomalainen taistelija, mutta talven aikana meidän pitää saada hänet taas jaloille ja hyvään henkiseen tilaan, Wolff jatkoi.

Bottaksella kausi päättyi mahalaskuun, sillä Abu Dhabin GP:ssä suomalaiskuski tipahti toiselta sijalta viidenneksi. Bottas taisteli jopa koko kisan voitosta noin kierrokselle 30 saakka.

– Varikkopysähdyksellä joku meni vikaan. Kun näimme hänet radalla sen jälkeen, toinen takajarru tai joku ei ollut täysin kunnossa, Wolff jakoi nopean analyysin Bottaksen ongelmista.

Abu Dhabin kisassa kolmanneksi tullut Red Bullin Max Verstappen ohitti vielä Bottaksen kuljettajien pistetilanteessa.

Kuskien MM-taulukon viiden kärki:

1. Lewis Hamilton, Mercedes 408
2. Sebastian Vettel, Ferrari 320
3. Kimi Räikkönen, Ferrari 251
4. Max Verstappen, Red Bull 249
5. Valtteri Bottas, Mercedes 247

Lue myös:

    Uusimmat