Mainos

Merkkejä USA:n ja Ranskan suhteiden parantumisesta

Ranskan puolustusministeri uskoo Yhdysvaltojen haluavan sopua Irakin sodan synnyttämiin riitoihin.

Ranskan puolustusministeri Michele Alliot-Marie sanoo uskovansa, että Yhdysvallat haluaa sopua riitoihin, joita Irakin sota synnytti maitten välille. Alliot-Marien mukaan Yhdysvallat tarvitsee Ranskan yhteistyötä lukuisissa puolustukseen, turvallisuuteen ja diplomatiaan liittyvissä kysymyksissä.

Alliot-Marie vieraili viime viikolla Yhdysvalloissa. Hän sanoi jo silloin havainneensa, että Yhdysvalloissa on nyt uudenlaista halukkuutta parantaa maiden välejä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell arvioi hänkin keskiviikkona Yhdysvaltojen ja Ranskan suhteita. Powell totesi radiohaastattelussa kepeään sävyyn, että ranskalaiset ovat joskus ärsyttäneet häntä. -Ja varmaan minä olen aika ajoin ärsyttänyt heitä, ulkoministeri huomautti.

Ranskalaiset ja saksalaiset, samoin kuin muutkin Yhdysvaltain Irakin-politiikkaa vastustaneet, ovat Powellin mukaan tarkistamassa kantojaan. Nämä maat haluavat nyt Powellin mukaan arvioida, "kuinka voivat parhaiten auttaa meitä Irakin jälleenrakentamisessa".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Yhdysvallat ja EU riitelevät poliittikan saralla kiivaammin kuin koskaan. Kuitenkin niiden keskinäinen taloussuhde kukoistaa ennennäkemättömällä tavalla.

(Kymmenen uutiset 21.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.