Merkittävä uudistus jalkapallon MM-kisoihin – paitsioiden tuomitseminen mullistuu

Tämän vuoden jalkapallon MM-kisoissa käytetään puoliautomaattista paitsiotekniikkaa, joka lupaa tarkempia ja nopeampia päätöksiä. FIFA kertoi asiasta perjantaina.

Tämä on poikkeuksellinen kehitysaskel jalkapallon tuomaritoiminnassa, sillä teknologia pystyy ratkaisemaan kiistanalaiset paitsiopäätökset nopeammin ja tarkemmin kuin vielä vajaa vuosikymmen sitten oltaisiin voitu edes kuvitella.

FIFA:n mukaan teknologia, jossa käytetään strategisesti eri puolille stadioneita sijoitettuja kameroita ja ottelupallossa olevaa sirua, vähentää huomattavasti jatkuvia VAR-päätöksiä, jotka koskevat marginaalisia paitsiopäätöksiä, ja lyhentää tarkistamiseen kuluvaa aikaa.

– Olemme työskennelleet kovasti VAR:n johdonmukaisemman käytön eteen, erityisesti puuttumislinjan osalta, sanoi FIFA:n erotuomarikomitean puheenjohtaja Pierluigi Collina tiedotustilaisuudessa.

– Olemme tietoisia siitä, että joskus tarkistusten tai tarkistusten pituus on liian pitkä, erityisesti paitsioiden osalta.

Ratkaisu, jonka FIFA esitteli, on niin sanottu SAOT, joka tuo peliin futuristisen, avaruusajan tunnelman. Katsojat voivat tämän avulla nähdä osan 3D-animaatiosta, kun VAR-päätöksiä perustellaan stadionin jättinäytöllä.

Tekniikkaa on testattu jo kahdessa turnauksessa viimeisen seitsemän kuukauden aikana. Qatarissa 21.11.-18.12. järjestettävissä MM-kisoissa sitä käytetään turnauksen kaikilla pelipaikoilla.

Lue myös:

    Uusimmat