MM-kisoissa ihmetystä herättäneelle ilmiölle löytyi syy – tuomarilegenda selittää: "Me kerroimme etukäteen, ettei kannata yllättyä"

Saudi-Arabian pelaajat ottivat ilon irti sensaatiovoiton jälkeen – ainutlaatuista kuvaa kulisseista 2:13
Saudi-Arabian pelaajat ottivat ilon irti sensaatiovoiton jälkeen – ainutlaatuista kuvaa kulisseista

Jalkapallon MM-kisoissa on hämmästelty ensimmäisten kisapäivien aikana otteluiden poikkeuksellisen pitkiä lisäaikoja. Esimerkiksi tiistaina pelatussa Saudi-Arabian ja Argentiinan ottelussa toisella puoliajalla pelattiin yliaikaa lähes vartti. Syykin puhuttaneeseen ilmiöön on selvillä.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Englannin ja Iranin välisessä maanantain päiväottelussa lisäaikaa pelattiin loukkaantumisten vuoksi lähes 25 minuuttia. Senegalin ja Hollannin välillä lisäaikaa näytettiin kahdeksan minuuttia ja Yhdysvaltojen ja Walesin ottelussa yhdeksän minuuttia.

Tuomarilegenda ja Fifan tuomarikomitean johtaja Pierluigi Collina valotti ESPN:lle pitkien lisäaikojen syytä.

– Me kerroimme etukäteen, ettei kannatta yllättyä, jos näkee neljännen erotuomarin nostavan ylös digitaalisen taulun, johon on merkitty suuri numero. Kuusi, seitsemän tai kahdeksankin minuuttia. Jos halutaan lisää tehokasta peliaikaa, meidän on oltava valmiita tämän kaltaisiin lisäaikoihin, Collina sanoi.

– Haluamme laskea tarkasti lisäajan määrän tarkasti jokaisen puoliajan lopussa. Sen voi tehdä neljäs erotuomari. Onnistuimme Venäjällä ja odotamme samaa Qatarissa. En puhu nyt VAR-tarkistuksesta, tämä on eri asia. Videotuomari laskee lisäajan määrän hyvin tarkasti.

Collinnan kommenttien perusteella pitkiä lisäaikoja on luvassa kisoissa jatkossakin. Pallo halutaan nähdä pelissä entistä tehokkaammin.

Brittimedioista The Times ja Daily Mail ovat kertoneet erotuomareiden saamista ohjeista, joiden mukaan MM-ottelun bruttoaika tulee olla vähintään 100 minuuttia.




Lue myös:

    Uusimmat