Mainos

Merkelin suosio huippulukemissa

Kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien yhteishallitusta syksystä 2005 johtaneen Angela Merkelin kansansuosio on pyrähtänyt 10 prosenttiyksikköä ylöspäin.

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kansansuosio on kivunnut korkeammalle kuin koskaan aiemmin: peräti 70 prosenttia saksalaisista sanoo olevansa tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liittokanslerin toimintaan.

Paljon pienemmälle arvostukselle jää sosiaalidemokraattien johtaja Kurt Beck. Häneen tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä löytyy 44 prosenttia. Merkelin suosio ei kuitenkaan heijastu samanlaisina kannatuslukuina hänen puolueelle.

Kristillisdemokraattinen CDU/CSU saa tuoreessa kyselyssä 36 prosentin kannatuksen. Sosiaalidemokraattinen SPD taas kerää 31 prosentin tuen. Puolueiden kannatus on lähes sama kuin kuukausi sitten.

Merkelin kansansuosio sen sijaan on pyrähtänyt 10 prosenttiyksikköä ylöspäin. Infratest Dimap -tutkimuslaitoksen kyselyssä oli mukana tuhat ihmistä. Merkel on johtanut kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien yhteishallitusta syksystä 2005.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.