Mainos

Merkel tukee Suomea Kypros-ponnisteluissa

Saksan liittokansleri lupasi täyden tukensa Suomen toimille Kyproksen ja Turkin kiistan ratkaisemiseksi. Lisäksi EU:n komission arvioidaan lykkäävän Turkin jäsenneuvottelujen jäädyttämistä, koska Suomen ponnistelut asiassa ovat kesken.

Saksan liittokansleri Angela Merkel lupaa kaiken tukensa, kun Suomi yrittää löytää EU-puheenjohtajuutensa loppukauden aikana ratkaisua Turkin ja Kyproksen ongelmiin.

Pääministeri Matti Vanhanen tapasi Merkelin lyhyellä vierailullaan Saksassa tänään. Vanhanen kertoi puolestaan Suomen tekevän kaikkensa ratkaisun löytymiseksi vielä ennen puheenjohtajuutensa loppua.

EU-puheenjohtajuus siirtyy ensi vuoden alusta Saksalle. Merkel kiitteli Vanhasta ja Suomea erinomaisesta työstä EU:n puheenjohtajana.

Turkin jäsenyysneuvottelut jatkunevat vielä

Satamat ja lentokentät kiistelyn aiheena

Euroopan unionin komissio ei todennäköisesti suosittele Turkin jäsenyysneuvottelujen keskeyttämistä huomenna julkaistavassa edistymisraportissaan.

Sen sijaan komissio on jättämässä suositukset neuvottelujen jatkosta joulukuun huippukokouksen alle. Turkki saa siten vielä aikaa Kypros-kiistan ratkaisuun.

STT:n saamien tietojen mukaan keskeinen syy on, että puheenjohtajamaa Suomen ponnistelu kiistan ratkaisemiseksi on kesken. Siten komissio ei pidä järkevänä kärjistää asiaa vielä nyt, kun neuvotteluratkaisu on yhä mahdollinen.

Komissiossa on kuitenkin ollut asiasta erilaisia näkemyksiä, ja raportin lopullinen sanamuoto lyödään lukkoon vasta huomenna.

Kaavailtu lisäaika ei ole yllätys, sillä laajentumiskomissaari Olli Rehn on jo aiemmin todennut, että Turkilla on vuoden loppuun saakka aikaa toteuttaa velvoitteensa. Komissio on myös antanut Suomelle täyden tukensa Kypros-neuvotteluissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.