Mainos

Merivesi nousee jo uhkaavasti

Pelastuslaitokset vahtivat nyt herkeämättä meriveden nousua rannikkoalueilla. Meren pinta on tänään ollut Ilmatieteen laitoksen mittauspisteistä korkeimmalla Oulussa, missä se on käynyt aamupäivällä peräti yli 160 senttimetrissä.

Päivystävä palomestari Hannu Arimo Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, että meriveden nousu ei vielä pääkaupungissa aiheuta toimenpiteitä, mutta tilannetta tarkkaillaan.

Helsingissä meriveden pinta on ollut tänään korkeimmillaan 110 senttimetriä. Arimon mukaan nousulle on varaa vielä noin 20 senttimetriä, ennen kuin talojen kellarit ovat vaarassa.

– Ihmiset ovat soittaneet Tammisalosta, siellä on pari taloa, jotka ovat aika alhaalla. Kävin juuri katsomassa niitä, ja kestää kyllä vielä semmoiseen 130-140 senttiin, ennen kuin alkaa tulla vedet sisään, Arimo sanoo.

Kauppatorilla tilanne on hänen mukaansa sama.

– Jos ollaan 110 sentin korvilla, se mahtuu vielä kolera-altaaseen. Jos tulee parikymmentä senttiä lisää, se nousee siihen altaan reunalle. Sen jälkeen ei enää kovin paljon varaa ole, että se nousee kaupungintalon kellareihin.

Jos toimenpiteisiin tarvitsee ryhtyä, pelastuslaitos tekee Arimon mukaan altaan reunalle valleja hiekkasäkeistä.

"Hakkaa edestakaisin"

Vielä ei ole tietoa, nouseeko veden pinta edelleen.

– Ennusteita ei oikein tunnu löytyvän. Ei auta muuta kuin vahtia. Väliaikaisten vallien tekeminen on niin työlästä ja hankalaa, että siihen ei aivan helposti ryhdytä, Arimo toteaa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan merivesi on noussut tänään yli sadan senttimetrin myös Haminassa, Pietarsaaressa, Raahessa ja Kemissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.