Mainos

MeritaNordbanken paransi tulostaan odotetusti

Ruotsalaissuomalainen pankkikonserni MeritaNordbanken paransi odotetusti ensimmäisen vuosipuoliskon tulostaan viime vuodesta. Nyt liikevoittoa kertyi 4,9 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin voitto oli 3,7 miljardia markkaa.

Alkuvuoden voitosta noin 900 miljoonaa markkaa syntyi nettomääräisesti kertaluontoisista eristä kuten osakkeiden myynnistä. Vuotta aiemmin vastaavia eriä kirjattiin noin 500 miljoonalla. Pankin ilmoituksen mukaan luotonanto on kuitenkin kasvanut ja rahoitustoimintakate parantunut.

Pankkiryhmä onnistui kohentamaan alkuvuoden aikana myös tuottojen ja kulujen suhdetta. Nyt jokainen käytetty markka tuotti 1,90 markkaa. Viime vuoden lopussa lukema oli 1,7. Suhdeluvun katsotaan olevan paras tapa vertailla pankkien tehokkuutta. Vertailun mukaan MeritaNordbanken on tehokkain Suomessa toimivista suurista pankkiryhmistä, sillä osuuspankkiryhmän lukema oli himpun verran alle 1,8. Leonia pääsi vuoden ensimmäisellä puoliskolla juuri ja juuri 1,5:n paremmalle puolelle. Myös luottotappiot ovat hyvin hallinnassa, sillä niiden osuus luotonannosta putosi 0,2 prosenttiin.

Osavuosikatsauksen mukaan tulos Meritan osaketta kohden oli 1,71 markkaa ja tulos Nordbanken Holdingin osaketta kohti 2,49 kruunua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.