Mainos

Merita maksaa Eläke-Kansalle yli puoli miljardia

Eläke-Kansan konkurssipesä on voittanut Merita-pankkia vastaan käymänsä oikeustaistelun tel-kiistassa. Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan pankki joutuu maksamaan konkurssipesälle yli 500 miljoonan markan korvaukset korkoineen.

Meritan mukaan pankki on jo varautunut tähän kiistanalaiseen korvaukseen eikä sillä ole vaikutusta pankin tulokseen. Käräjäoikeuden tuomion mukaan Merita velvoitetaan maksamaan pääomaa 376 miljoonaa ja tälle sekä lainakorkoa ja viivästyskorkoa. Eläke-Kansan pesänhoitajan Pekka Jaatisen mukaan korkoineen summa on 524 miljoonaa markkaa.

Kiista juontaa Eka-yhtymän yrityssaneerauksen ajoilta. Pankit ja vakuutuslaitokset olivat taanneet Eläke-Kansan Ekalle myöntämiä tel-lainoja. Kun Eka meni yrityssaneeraukseen, pankit kieltäytyivät maksamasta lainoja takausten perusteella. Eläke-Kansa haastoi pankit oikeuteen ja vaati pankeilta yhteensä yli 1,2 miljardin markan korvauksia korkoineen.

Meritaa lukuunottamatta muut pankit ovat sopineet Eläke-Kansan kanssa kiistansa ja maksaneet konkurssipesälle pääomaa ja korkoja. Helsingin käräjäoikeus antoi tänään tuomionsa Meritan ja Eläke-Kansan konkurssipesän välisessä kiistassa. Päätöksen mukaan Merita joutuu maksamaan korkoineen Eläke-Kansan konkurssipesälle runsaat 500 miljoonaa markkaa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.