Mainos

Merisalo ei aio julkistaa "loikkausnauhoja"

Kohuliikemies Arto Merisalo ei aio julkistaa kohuttuja "loikkausnauhoja". Merisalo kertoi eilen Savon Sanomille etteivät nauhat ole enää hänellä, vaan "kolmannella osapuolella turvallisessa paikassa". Eikä nauhoja myöskään julkisteta.

- En ole aloittanut niiden kuuntelua, en aio aloittaa niiden kuuntelua, enkä aio käyttää tämän asian läpikäymiseen enää aikaa, Merisalo kommentoi keskiviikkona Savon Sanomille.

- En tule niitä missään vaiheessa julkistamaan. En ikinä.

Merisalo on kertonut nauhoittaneensa kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) kanssa käymiään puhelinkeskusteluja, joissa käy Merisalon mukaan ilmi Tiuran halu vaihtaa puoluetta.

- Pirkanmaalta tuli kokoomuspiireistä niin vahvasti palautetta mielialan ailahteluista ja siitä, että hän hyvin nopeasti muutti mielipiteitään ja näkemyksiään, Merisalo perustelee lehdessä.

Tiura: Nauhat esiin

Marja Tiura haluaa nauhat julki viipymättä.

- En aio kysyä Tiuralta lupaa, julkaisenko vai enkö julkaise nauhoja, illalla Savon Sanomien tavoittama Merisalo lisäsi.

- Tarkoitus ei ole tuoda niitä julki. Päinvastoin tarkoituksena on ollut tuhota nauhat sen jälkeen, kun kolmas osapuoli on katsonut ne läpi.

Merisalo korostaa, että nauhojen julkaisemiseen liittyy monia juridisia kysymyksiä ja hän voi joutua myöhemmin syytteeseen niiden sisällöstä, vaikka Tiura antaisi julkaisuluvan.

Merisalo kertoo, että hän olisi kuitenkin voinut harkita nauhojen julkistamista siinä tapauksessa, että Tiura olisi julkistanut oman matkapuhelimensa teletunnistetiedot hallitusneuvottelujen ajalta.

Merisalo kertoo tehneensä lopullisen päätöksen, kun katsoi tiistai-iltana Ylen Ajankohtainen kakkonen -lähetystä, jossa Tiura kertoi jättävänsä kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajuuden.

Merisalon päätöksessä jättää nauhat julkistamatta painoivat myös inhimilliset tekijät, kertoo lehti.

- Ajattelin, että jos ihminen on noin uupunut ja hokee vain televisiossa samaa mantraa, joka on suuhun laitettu. Jos ihminen näyttää olevan noin poikki ja väsynyt, minä ymmärrän hyvin, koska minun pääsiäiseni meni myös pilalle. Kiitos hänen.

Merisalon laskujen mukaan yli 10 poliitikkoa pääministeri Matti Vanhasesta (kesk.) lähtien on kuitenkin vahvistanut Tiuran loikkaushalukkuuden.

(MTV3)

(07.04.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.