F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettelin kanssa käydyt tiukat taistelut antoivat Charles Leclercille arvokkaan opetuksen – "Niin ei tapahdu uudelleen"

1:31
Charles Leclerc ja Sebastian Vettel kolaroivat toisensa ulos Brasilian osakilpailussa.

Ferrarin Charles Leclerc vakuuttaa, ettei tulevalla F1-kaudella nähdä enää kolareita tallitoveri Sebastian Vettelin kanssa.

Upeasti Ferrarin ohjaksissa ajaneen Leclercin piti olla päättyneellä kaudella vain Sebastian Vettelin kakkoskuljettaja. 22-vuotias monacolaislahjakkuus näytti kuitenkin jo ensimmäisten kilpailujen aikana, että hän pystyy päihittämään kokeneen Vettelin.

Ferrarin kuljettajakaksikon välillä nähtiin kauden aikana muutamia kyseenalaisia tapahtumia. Tilanne eskaloitui lopulta Brasilian osakilpailussa, kun Leclerc ja Vettel kolaroivat keskenään joutuen näin keskeyttämään kilpailun.

– Me olemme erittäin kilpailuhenkisiä, joten välillä radalla voi olla kitkaa. Loppujen lopuksi olemme kuitenkin tarpeeksi kypsiä tietämään, että mitä tapahtuu radalla jää radalle ja olemme sen ulkopuolella erilaisia, Leclerc summaa BBC:n mukaan.

Leclerc tiedostaa, ettei radalla tapahtuneet välikohtaukset saa vaikuttaa kaksikon työskentelyyn radan ulkopuolella, sillä muuten kärsijänä on koko talli.

– Tärkeintä on työskennellä yhdessä hyvin radan ulkopuolella, jotta kehitämme autoa parhaalla mahdollisella tavalla. Ja tietysti olla ylittämättä rajoja ollessamme radalla, kuten Brasiliassa nähtiin, Leclerc listaa.

Monacolaiskuski vakuuttaa, ettei Ferrari-kaksikon välisiä kolareita tulla näkemään jatkossa.

– Se oli molemmille hyvä oppitunti, eikä niin tapahdu uudelleen.

Brasilian kilpailun kolari ei suinkaan ollut ainoa kyseenalainen tapaus Vettelin ja Leclercin välillä. Vettel ja Leclerc eivät aina noudattaneet ennalta sovittuja taktiikoita, mikä aiheutti hieman skismaa kaksikon välillä. Asiat kuitenkin puhuttiin rehdisti halki, ja ilma saatiin aina puhdistettua.

– Oli hetkiä, jolloin emme joissakin tilanteissa ymmärtäneet toisiamme. Ei ole ikinä oikein hyvä puhua asiasta heti tapauksen jälkeen. Annoimme aikaa, sitten keskustelimme asiasta ja ymmärsimme toisiamme, Leclerc kertoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja