Kosiskelua ilmassa? Sebastian Vettelin entiseltä tallipomolta raju heitto: ”Hänellä ei ole tulevaisuutta Ferrarilla”

Sebastian Vettelin asema Ferrarin kiristyneessä kilpailutilanteessa näyttää, ettei nelinkertaisella maailmanmestarilla ole enää sijaa Maranellossa, näkee Red Bullin tallipomo Helmut Marko.

Viisi vuotta sitten Red Bullilta lähtenyt Vettel on yrittänyt sitkeästi voittaa himoittua MM-titteliä Ferrarin punaisissa väreissä, mutta nuoren Charles Leclercin saaminen uudeksi tallikaveriksi on ajanut hänet sivurooliin tiimin sisällä.

Sunnuntaina Venäjän Sotshissa nähtiin erikoinen näytelmä, kun Ferrari vaati startissa upeasti kärkeen ponkaissutta Vetteliä antamaan ykköspaikkaansa takaisin Leclercille. Kyseessä oli italialaistiimissä tehty sopimus, jonka mukaan Leclerc antaa Vettelille imuapua Lewis Hamiltonin ohittamiseksi.

Lopulta Ferrarille jäi mustapekka käteen, kun Leclerc oli ajatettu varikkokäynnillä Vettelin edelle. Saksalaisen auto hyytyi radan varteen, ja Hamiltonin lisäksi Valtteri Bottaksen Mercedes ohitti jäljelle jääneen Ferrarin.

– Ferrari onnistui olemaan voittamatta nopeimmalla autolla, tokaisee Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko GP News -sivuston mukaan.

– Vaikka hän oli nopein mies, he uhrasivat Sebastianin. Hänellä ei ole enää tulevaisuutta Ferrarilla, Marko linjaa.

Marko ennusti jo ennen Venäjän kisaviikonloppua, ettei Ferrarin harmonia tule kovin kauaa kestämään.

– Heillä on poika, joka on pirun nopea ja haluton antamaan tietä. Vielä he ovat erittäin kohteliaita toisilleen, mutta lopulta tulevat murtumaan. Ehkä se tapahtuu vasta ensi vuonna, Marko ennusti.

Yhdeksi vaihtoehdoksi Vettelille on esitetty paluuta Red Bullille. Tiimissä nykyisin ajavan Max Verstappenin taustajoukkojen on tiedetty ajavan aggressiivisesti hollantilaisen siirtoa Ferrarille, mutta tallipäällikkö Mattia Binottoei ole halukas kärjistämään tilannetta Leclercin ollessa tiimissä.

Lue myös:

    Uusimmat