Valtteri Bottaksella ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä F1-historiaa – Mercedeksen tallipomo piti kauden avausta onnekkaana: "Meidän on parannettava sillä alueella"

Valtteri Bottaksella on ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä Formula 1 -historiaa tulevana sunnuntaina. Mercedeksen tallipomo Toto Wolff on kuitenkin muistuttanut kuljettajiaan siitä, miten viime viikonlopun kilpailu oli lähellä jäädä vaiheeseen sähköongelmien takia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas voitti kauden 2020 avauskilpailun Itävallassa komealla tavalla, kun hän piti ykkössijan itsellään aina paalupaikalta ruutulipulle saakka. Tänä viikonloppuna hänestä voi puolestaan tulla F1-historian ensimmäinen kuljettaja, joka on voittanut samalla radalla kaksi osakilpailua yhden kauden aikana.

Kyseessä on ensimmäinen kerta ikinä, kun samalla radalla ajetaan kaksi osakilpailua peräkkäisinä viikonloppuina. Koronaviruspandemian aiheuttaman erikoisjärjestelyn myötä Bottaksella on siis hyvä tilaisuus Itävallan tuplaan ja ainutlaatuiseen virstanpylvääseen.

Mercedeksen tallipomo Wolff on kuitenkin rauhoitellut puheita tuplavoiton nappaamisesta, sillä viime viikonloppuna hopeanuolet olivat lähellä jäädä muiden keskeyttäneiden tavoin radan varteen.

– Totuus on, että me olimme onnekkaita saatuamme autot maaliviivan ylitse, Wolff sanoi, viitaten sunnuntaina esiintyneisiin sähköongelmiin.

– Luotettavuus aiheutti meille todellisen huolenaiheen, ja se on asia minkä parissa aiomme työskennellä täydellä teholla.

– Kausi on normaalia lyhyempi, eikä kisojen määrää ole vielä päätetty. Jokaisella pisteellä on merkitystä, minkä takia meidän on parannettava sillä alueella.

Lue myös:

    Uusimmat