Mainos

Menoliikenne sujui rauhallisesti

Varsinaisia ruuhkia ei ole muodostunut millään päätiellä. Menoliikenteessä on vältytty vakavilta onnettomuuksilta.

Tämän joulun menoliikenne on hiljennyt maanteillä illansuussa pimeyden myötä. Poliisin tietoon ei tullut vakavia liikenneonnettomuuksia, mutta sen sijaan sattui joitakin peltikolareita ja tieltä suistumisia. Eilen menoliikenne vaati yhden kuolonuhrin.

Tänään liikenne pääteillä oli kiivaimmillaan puolesta päivästä noin kello 14:ään. Mitään varsinaisia ruuhkia ei kuitenkaan muodostunut missään. Joulun viettoon matkaavat joutuivat tietenkin ajamaan jonoissa, mutta useimmiten he kykenivät ajamaan nopeusrajoitusten mukaisesti.

Menoliikenne oli tänään hieman normaalia työmatkaliikennettä suurempaa, arvioi liikennepäivystäjä Erkki Pakarinen Tiehallinnon liikennekeskuksesta.

Eniten päänvaivaa aiheutti rekkaliikenne Vaalimaalle ja Nuijamaalle. Vaalimaan raja-asemalla Venäjälle pyrkivä rekkajono venyi iltapäivällä 50-60 kilometrin mittaiseksi ja Nuijamaallakin yli 30 kilometriä pitkäksi.

Rekoille jouduttiinkin järjestämään uusi tilapäinen pysäköintialue, kun Haminan moottoritien tilapäinen pysäköintialuekin ehti täyttyä. Uusi tilapäinen alue oli Koskenkylän ja Loviisan välisellä tieosuudella Sarvilahden levähdysalueen luona.

Levähdysalueen lähettyvillä noudatettiin poikkeuksellisesti 60 kilometrin nopeusrajoitusta, ja lisäksi sinne asetettiin varoitus- ja opastusmerkkejä.

Vaalimaan rekkajono aiheutti kiusaa myös satamaliikenteelle. Satamat olivat täynnä autoja, joita ei saatu eteenpäin niin nopeasti kuin olisi haluttu.

Liikennepäivystäjä Pakarinen luonnehti tämän joulun menoliikennettä normaaliksi.

- Hyvä asia nyt oli se, että perjantai ja lauantai olivat tavallisia päiviä. Se jakoi menoliikennettä, eikä oltu siinä tilanteessa kuin juhannuksena, jolloin liikkeelle lähdetään yhtenä päivänä.

Itse jouluaattona menoliikennettä ei enää ole, vaan autolla liikutaan tuolloin vain lyhyitä matkoja.

Vaikka joululiikenne onkin vuodenaikaan nähden vilkasta, se on kuitenkin vain puolet juhannusliikenteestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.