Melojan kauhunhetket: Valkohai hyökkäsi kimppuun

Australialainen meloja on onnistunut pakenemaan täpärästi valkohain hyökkäystä eilisaamuna.

27-vuotiaan Rhys Gadsdenin mukaan nelimetrinen peto iski hampaansa hänen kajakkiinsa ja kaatoi sen ympäri, kun mies oli melomassa Melbournen länsipuolella. Joutuessaan veden varaan Gadsden taisteli urheasti haita vastaan.

- Otin melani ja iskin sillä valkohaita päähän viisi tai kuusi kertaa. Se töni ja riepotteli minua ympäriinsä, mies kuvaili kauhukokemustaan paikalliselle televisiolle.

Kauhusta jäykkänä ollut Gadsden joutui viettämään vedessä 16 minuuttia ennen kuin pelastautui ohi menneen veneen kyytiin.

- En tiennyt ollenkaan tuona aikana, minne hai oli mennyt. En tiennyt, tulisiko se takaisin tai mitä minun pitäisi tehdä. En halunnut uida, koska loiskuttelu olisi saattanut houkutella sen takaisin.

- Hai oli isokokoinen, ja sillä oli tummat silmät. Se oli pelottavaa ja kamalaa enkä halua enää koskaan kokea moista, Gadsden totesi.

Tilastojen mukaan ainakin 194 ihmistä on kuollut haiden hyökkäyksissä Australiassa viimeisen 20 vuoden aikana. Tutkijat kuitenkin muistuttavat, että ihmisiä kuolee vuosittain enemmän esimerkiksi ampiaisten pistoihin ja salamaniskuihin.

Valkohai on maailman suurin petokala, joka voi kasvaa jopa kuusi metriä pitkäksi ja painaa 2 240 kiloa.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat