Mainos

Meksikossa varaudutaan tulivuorenpurkaukseen

Yli 30 000 ihmistä on määrätty evakuoitavaksi Meksikossa tulivuorenpurkauksen tieltä. Vuosikymmeniä hiljaa ollut Popocatepetl-tulivuori heräsi eloon pitkän hiljaisuuden jälkeen muutama päivä sitten.

Tulivuori on viime päivinä syössyt ilmaan tuhkaa ja savua ja sen pelätään purkautuvan. Viranomaisten tarkoituksena on evakuoida vuoren lähettyviltä yli 30 000 ihmistä. Viranomaisten mukaan näyttää kuitenkin siltä, että valtaosa ihmisistä jättäisi noudattamatta viranomaisten kehotuksia poistua lähikylistä.

Popocatepetl sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Meksikon pääkaupungista Mexicosta. Tulivuori pysytteli hiljaa 67 vuotta, kunnes se kuusi vuotta sitten heräsi uudelleen eloon. Vuoren tähän asti viimeisestä suuresta purkauksesta on kuitenkin kulunut jo 800 vuotta.

Viranomaiset ovat perjantai-illasta lähtien soittaneet lähikylien kirkonkelloja ja ajaneet kylien läpi kehottaen ihmisiä poistumaan oman turvallisuutensa tähden. Kylien asukkaat katselivat kuitenkin rauhallisesti, kun vuori syöksi tuhkaa. Yhden asukkaan mukaan paikallisten Popo-nimellä tuntema tulivuori on ollut aktiivinen nyt jo kuuden vuoden ajan ja siihen on totuttu. -Meidän kohtalomme on elää tulivuoren kanssa, hän sanoi.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.