Mainos

Meksikolaiset marssivat rikollisuutta vastaan

Toistakymmentä tuhatta meksikolaista marssi eilen läpi Mexico Cityn keskustan osoittaakseen mieltään lisääntynyttä rikollisuutta ja väkivaltaa vastaan.

Meksikon väkivaltatilastot ovat korutonta kertomaa. Yksin maan pääkaupungissa tapahtuu keskimäärin 628 rikosta päivässä ja koko maassa noin 4000. Tosin monet rikokset eivät edes näy tilastoissa, koska ihmiset eivät luota poliisiin niin paljon, että raportoisivat niistä.

Yleisimpiä rötöksiä ovat liikemiehiin kohdistuvat kidnappaukset, huumekauppa, pankkiryöstöt ja autovarkaudet. Rikollisjärjestöt ovat ujuttautuneet poliisin, taksikuskien ja muiden viranomaisten keskuuteen siinä määrin, ettei maassa voi kohta luottaa mihinkään organisaatioon.

Väkivallan ja rikosten vastaisia mielenosoituksia järjestettiin lauantain kuluessa myös muualla Meksikossa. Mielenosoitusten taustalla oli noin 50 kansalaisjärjestöä sekä liikeyrityksiä, jotka vaativat maan poliisivoimien ammatillistamista sekä kansalaisille enemmän sananvaltaa lakiuudistusten aikaansaamiseksi.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.