Meikkitaiteilija muistuttaa, miten näppy kannattaa oikeasti peittää – älä tee tätä meikkimokaa

Oletko lisännyt peitevoidetta kasvoillesi väärällä taktiikalla? Meikkitaiteilija muistuttaa näppyvirheestä.

Julkkisten meikkitaiteilijana tunnettu, Los Angelesissa asuva Melissa Murdick jakoi hiljattain TikTokissa vinkkinsä näppyjen peittämiseen. Hitiksi muodostuneesta vinkkivideosta uutisoi New York Post.

– Kakkumainen meikki näpyn päällä tekee tyhjäksi sen [meikin] tarkoituksen, koska näppy pistää esille entistä enemmän, Murdick muistuttaa videon saatetekstissään ja neuvoo videolla, kuinka saada aikaan luonnollinen lopputulos.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toimi näin, jos kasvoillasi on näppy tai rupi

Meikkitaiteilija ohjeistaa pesemään kädet ennen nestemäisen peitevoiteen lisäämistä kämmenselälle, joka toimii meikatessa paletin tavoin. Murdick muistuttaa myös, että jos käytät peitevoideputkilon sivellintä lisätäksesi meikkiä suoraan näpyn, ruven tai avoimen haavan päälle, saatat siirtää samalla bakteereja siveltimen kautta putkiloon.

Ota sen sijaan pieni sivellin, johon nappaat kämmenselältäsi hieman peiteainetta, ja taputa tällä siveltimellä hieman meikkiä peitettävään kohtaan sen jälkeen, kun olet levittänyt ensin meikkivoiteen kasvoillesi. Murdick suosittelee odottamaan noin kymmenisen sekuntia ennen peitevoiteen levitystä toisella synteettisellä meikkisiveltimellä. Taputtele siveltimellä peiteainetta näpyn päällä, kunnes se alkaa sulautumaan ihoon. Taputtele tämän jälkeen vielä reunoilta peiteaineen häivyttämiseksi ja luonnollisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Murdick kertoo, että lopputulos tällä tekniikalla on vähemmän kakkumainen, koska peiteainetta tulee käytettyä vain murto-osa siitä, mitä tulisi käytettyä, jos sitä taputtelisi suoraan putkilosta kasvoille.

Meikkitaiteilijan kasvoilla oleva peitettävä kohta on rupi, joten Murdick huomauttaa, että hänen pitää toistaa toimenpide parhaimman lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Murdick vinkkaa myös, ettei näppylän päälle kannata lisätä puuteria, sillä se vain lisää kakkumaisuutta. Sen sijaan hän kehottaa suihkuttamaan meikin päälle meikinkiinnityssuihketta.

"Toimi niin hyvin"

Videota on katsottu 3,4 miljoonaa kertaa. 

– Aion esittää, etten nähnyt tätä, jotta minusta ei tunnu pahalta käyttää näppyjen saastuttamaa peitevoidettani, totesi eräs kommentoija.

– Se, että antaa sen olla ja odottaa [hetken] on se todellinen kikka, arvioi toinen.

– Kokeilin tätä ja se toimi niin hyvin! Kiitos, kiitteli yksi.

Tätä mieltä ovat dermatologit

New York Postin haastattelema dermatologi Azadeh Shirazi muistuttaa, että meikatessa tulisi aina käyttää puhtaita siveltimiä. Shirazi kehottaa pesemään siveltimet joka käytön jälkeen.

Jos käytät mieluummin sormea kuin sivellintä, dermatologi Shari Sperling puolestaan muistuttaa lisäämään peitevoidetta aina puhtaalla sormella. Sperlingin mukaan peitevoiteiden sisältämät ainesosat ja öljyt voivat toisaalta pahentaa aknea.

– Parasta olisi olla käyttämättä meikkiä ja antaa ihon hengittää.

Sperling huomauttaa, että koska öljyt ja bakteerit aiheuttavat aknea, peitevoiveputkilon siveltimen käyttö näpyllä todella saastuttaa koko peitevoiteen.

– Siveltimet pitäisi puhdistaa säännöllisesti, sillä niissäkin voi kasvaa bakteereja, muistuttaakin myös Sperling.

Katso myös: Näin puhdistat meikkisienen

Puhdistuuko pinttynyt meikkisieni mikrossa? 1:11
Jotta meikkisieni pysyisi puhtaana eikä levittäisi kasvoillesi bakteereja meikkaamisen yhteydessä, sieni pitäisi pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat