"Meidän pitää kiittää Sebastiania" – Ferrarin taktiikasta kärsineestä Vettelistä kuoriutui tiimipelaaja

Sebastian Vettel ei pystynyt varmistamaan Ferrarille kaksoisvoittoa Belgian GP:ssä, mutta sai silti paljon kiitosta tallipomo Mattia Binottolta. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Charles Leclerc ja Vettel lähettivät Ferrarin värit matkaan eturivistä. Vielä ennen ensimmäisiä varikkostoppeja näytti siltä, että italialaistallin kaksoisvoitto on jopa todennäköinen. 

Ferrari päätti kuitenkin ottaa Vettelin melko hyvissä ajoin varikolle suojellakseen itseään Mercedeksen taktikointiyrityksiltä. Tämä kostautui saksalaisen kohdalla. 

– Olen iloinen tiimin puolesta, mutta en omastani. Ensimmäisen varikkostopin jälkeen oli selvää, etten ole enää mukana (kärki)taistelussa. Pystyin siis vain palvelemaan tiimiä, Vettel kommentoi Reutersin mukaan.

Sen nelinkertainen maailmanmestari teki. Hän pystyi hieman hidastamaan Mercedeksen Lewis Hamiltonin menoa ennen toista varikkopysähdystään. Tämä osoittautui huipputärkeäksi, sillä Leclerc otti uransa avausvoiton sekunnin erolla Hamiltoniin. 

Juttu jatkuu videon alla. 

 

Lisäksi Vetteliä käskettiin päästämään Leclerc edelleen, kun monacolainen tuli omalta stopiltaan tämän taakse.

– Se ei ole koskaan helppo käsky. Mielestäni meillä ei ollut tänään muuta mahdollisuutta, Binotto toteaa. 

Ensimmäisen voittonsa Ferrarin tallipomona saanut Binotto ylisti henkilökohtaisen pettymyksen kokeneen Vettelin asennetta. 

– Mielestäni meidän pitää kiittää Sebastiania avusta, hän oli tiimipelaaja. Hamiltonin hidastaminen oli todella tärkeä juttu. 

– Sebastian haluaa voittaa, mutta hän saa siihen vielä paljon mahdollisuuksia loppukaudella, Binotto summasi motorsport.comille.  

F1-kausi jatkuu Italiassa jo tulevana viikonloppuna. 

Lue myös:

    Uusimmat