Ferrari-pomo perustelee tallimääräystä Vettelin ja Leclercin välillä: ”Kauden alussa tätä ei hyväksytty – nyt kuskitkin ymmärtävät paremmin”

Tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan Ferrari toteutti sunnuntaina F1-kauden ensimmäisen kisavoittonsa tuoneessa Belgian GP:ssä samaa tiimisopimusta, jota se lähti toteuttamaan vuoden alussa Sebastian Vettelin eduksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari teki kisan puolivälin jälkeen Vettelille määräyksen Charles Leclercin ohi päästämisestä. Saksalaiskuski oli aikaisemman pysähdyksensä takia huomattavasti heikommassa vauhdissa ja totteli käskyä mukisematta.

Jo ennen testikauden alkua Binotto kohautti ohi nuoren tallikaverinsa Leclercin. Asetelmat eivät ole sveitsiläispomon mukaan sinänsä muuttuneet, vaan perusperiaate tallimääräyksille on yhä sama.

– Kauden alussa, kun edes yritimme sitä, niin ulkopuolelta sitä ei hyväksytty kovin hyvin ulkopuolelta. Alusta lähtien olemme kuitenkin sanoneet, että tallin etu ja tallin pisteet ovat ykkösasia, Binotto perusteli GP Todayn mukaan.

– Kisa kisalta keskustelemme kuljettajien kanssa siitä, mikä tilanne saattaa olla, ja kuskit ymmärtävät sitä jo paremmin.

Tilanteen kertominen kesken kisan ei ole Binotton mukaan koskaan helppoa, sillä kuskit ajavat autoissaan omaa kisaansa täydellä keskittymisellä. Nyt oli kuitenkin hajautettava taktiikat siinä pelossa, että Mercedes lähtee ensin kokeilemaan aikaista stoppia.

– Meillä oli monia vaihtoehtoja. Meidän piti ennakoida ja puolustautua Mercedestä vastaan, jos Lewis Hamilton olisi pysähtynyt aikaisemmin.

–  Charles oli paremmassa asemassa renkaidensa takia. Hän olisi ohittanut (Vettelin) muutenkin eri taktiikkansa takia. Teimme aikaisemmin vaihdon, koska menetimme aikaa. Se oli paras ratkaisu tiimin ja Charlesin kannalta siinä tilanteessa, Binotto jatkoi.

Vettelin vauhti ei riittänyt pidättämään kumpaakaan Mercedestä kuluneilla renkailla. Lewis Hamilton ohitti Ferrari-kuskin radalla, ja Valtteri Bottaksen lähestyessä Vettel väisti toista kertaa varikolle. Leclerc joutui lopussa puolustamaan kärkipaikkaansa, mutta pelastui viimeisen kierroksen keltaisten lippujen takia ratkaisevalta hyökkäysyritykseltä.

Vettelille pehmeisiin renkaisiin vaihtaminen toi lisäpisteen kisan nopeimman kierroksen ansiosta. Hän sijoittui kisassa neljänneksi.

Lue myös:

    Uusimmat