Nico Rosberg nosti kissan pöydälle – Ferrarin kulisseissa kuohuu oikein kunnolla?

Sunnuntain Singaporen GP:ssä Ferrarin Sebastian Vettel palasi keskimmäiselle korokkeelle yli vuoden tauon jälkeen. Vettelin voitto rakentui onnistuneen varikkotaktiikan myötä. Vettel pysähtyi kierrosta aiemmin kuin hänen tallikaverinsa Charles Leclerc. Kisaa johtanut Leclerc palasi radalta Vettelin taakse, mikä sai monacolaisen raivon partaalle.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55,
2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Leclerc oli hallinnut koko viikonloppua ennen varikkopysähdyksiä. Belgian Spassa ja Italian Monzassa voittoon ajanut 21-vuotias kuski ajoi lauantaina paalulle, eikä hän luopunut ykköspaikastaan sunnuntain kisan lähdön yhteydessä.

Varikolla kaikki kuitenkin muuttui, eikä Leclerc päässyt enää Vettelin ohi.

Jo kisan aikana Leclerc kävi sangen kiivaita keskusteluja Ferrarin kanssa. Leclerc tiedusteli, että miksi hänet otettiin sisään myöhemmin kuin Vettel, joka oli ennen pysähdyksiä kolmantena.

Kisan jälkeen Leclerc veti kuitenkin rauhallista linjaa. Hän ei ottanut sen kärkkäämmin kantaa Ferrarin päätöksiin.

F1-maailmanmestari Nico Rosbergin mukaan taustalta löytyy selvä taktiikka.

– Mielestäni Leclerc käyttäytyi fiksusti kisan jälkeen, koska hän otti juuri oikean linjan. Yksi vaihtoehto on räyhätä julkisesti aivan kurkku suorana ja valittaa. Se ei ole oikea tapa. Olen itse tehnyt noin muutaman kerran. Se oli joka kerta virhe, Rosberg kävi läpi videoblogissaan.

– Se, että julkisesti räyhää aivan liian näyttävästi, on väärin, mutta se, että ei sano mitään, on myös väärin, koska sinun pitää osoittaa asennetta ja et voi antaa tallin kävellä sinun ylitsesi. Mielestäni Leclerc löysi juuri oikean tasapainon tuohon.

– Hän kyseenalaisti ratkaisut kisan aikana, mutta sen jälkeen hän ei sanonut mitään. Hän vain onnitteli ja oli iloinen tallin kaksoisvoitosta. Mikä on tärkeää.

– Mutta sisäisesti siellä (Ferrarilla) jytisee, Rosberg väittää.

Leclerc on noussut nykyisen vahvan vireen myötä jo MM-sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle Max Verstappenin rinnalle. Molemmilla on koossa 200 pistettä.

MM-sarjaa johtaa Mercedeksen Lewis Hamilton (296).

Lue myös:

    Uusimmat