Mainos

Meidän häät: Cityglam-häät

Meidän häissä nähtiin iloinen monikulttuurinen juhla, kun latvialainen Tatjana ja nigerialainen Isaac sanoivat tahdon.

Isaacin ja Tatjanan häät järjestettiin tasan kolmen vuoden kuluttua parin ensimmäisestä tapaamisesta. Häissä oli erittäin hyvin organisoidut järjestelyt, sillä vieraita tulisi kaukaakin. Isaac ja Tatjana tapasivat Internetissä, ja sieltä suhde siirtyi myös tosielämään.

– Rakastuin Isaacissa ihanaan luonteeseen, Tatjana totesi ja kehui, että miehellä on todella hyvä sydän.

– Hän on mun unelmanainen, Isaac hehkutti Tatjanaa.

Isaacin ja Tatjanan häistä tuli monikulttuurinen juhla, johon saapui vieraita kaukaa: Tatjanan kaaso Veron tuli paikalle Lontoosta, bestman Benedict taas Yhdysvalloista. Pari kertoi, että heidän erilaisista taustoistaan kysellään paljon: miten sujuu kahden kulttuurin yhteiselo?

– Matkan varrella olemme huomanneet, että yhteiset asiat yhdistävät, Tatjana kertoi.

Hänen mukaansa parilla on samanlaiset arvot, työmoraali ja vahva suhde perheeseen. Bestmanin mukaan kaksikko loi oman kulttuurin, jonka voimin he voivat asua Suomessa yhdessä.

Tatjanan mukaan häästressiä on esiintynyt ajanpuutteen vuoksi. Isaacista järjestely ei lopu häihin, vaan yhteiselon suunnitteleminen on elämänmittainen projekti. Tatjana oli vastuussa juhlan organisoimisesta, ja halusi tehdä kaiken itse, koska häitä tanssitaan vain kerran.

– Halusin unelmahäät, koska häät on vain kerran elämässä, Tatjana kertoi ja kuvasi haluavansa hääpäivästään täydellisen juhlan, jossa olisi glamouria ja romantiikkaa sekä musiikkia ja tanssia.

Tatjana hoiti järjestelyt huolellisesti ja vakuutti, että kaikki on tuplasti tarkistettua. Neito oli käyttänyt häiden suunnittelussa jopa Excel-taulukkoa.

Kaksi eri kulttuuria olisi näkyvästi esillä hääjuhlassa: aviopari vaihtaisi vaatteita juhlassa ja pukeutuisi Nigerian kansallispukuihin.

Apua koruissa ja kuvauksessa

Apua Tatjana ja Isaac toivoivat valokuvauksessa, koska kuvat ovat se muisto, joka suuresta päivästä jää. Tatjana halusi klassinen ja ajattoman hääkuvan. Apua kaivattiin myös sormuksien ostossa: mitä, jos oikeaa korua ei löydy?

Tatjana halusi perinteisen vihkisormuksen yhdellä kivellä, ja sitä lähdettiin etsimään Laatukorusta.

Morsian toivoi korulta yhteensopivuutta kihlasormuksen kanssa, ja vihkisormukseksi valittiinkin samanmuotoinen, kantikas koru. Istutukseen Tatjana halusi kruunun. Koska koruun tehtäisiin muutoksia, pari matkasi kultasepän luo luonnoksia katsomaan. Ruudulla pyörinyt sormusmalli oli Tatjanan mieleen.

– Näin Tatjanan kasvoissa, että hän oli iloinen siitä, Isaac sanoi.

Tatjana ihasteli monimutkaista sormuksenvalmistusprosessia koneineen, ja pääsi viimein kokeilemaan vihkisormuksesta tehtyä vahamallia. Oikean korun saisi vasta parin viikon kuluttua, mutta säntillinen morsian oli varannut suunnitelmiin aikaa sormuksen valmistamiseen.

Koska pari halusi viettää ylelliset cityglam-teemahäät, heille esiteltiin muotikuvaaja Jan Lönnberg. Mies kertoi kuvaavansa muodin lisäksi myös hääkuvia – yhden setin vuodessa!

– Häät ei ole mikään viiden euron juttu. Haluamme, että jää hyvä muisto, Tatjana selitti Janille ja kertoi toivovansa ajattomia, tyylikkäitä kuvia.

Jan halusi hakea nuorekasta ja omannäköistä kuvaustyyliä, joka jää katsojalle mieleen. Tatjanasta glamouria voisi tuoda esiin, ja Jan ehdotti kuvauspaikaksi töölöläisen hotellin kattoa, joka oli hääparista loistava idea: Tatjana ei ollut koskaan kuullut tai nähnyt moisia kuvia, joten ne olisivat todella ainutlaatuisia.

Osallistuva seremonia

Isaac ja Tatjana vihittiin saksalaisessa kirkossa Helsingissä. Pariskunta hermoili häiden aamuna.

– Odotin sen puolitoista vuotta tätä päivää, ja nyt se on täällä, Tatjana huokasi kirkon ulkopuolella.

Myös Isaacin vatsassa oli "kamalasti perhosia", kun matka alttarille alkoi.

Seremonia on perinteistä luterilaista rennompi ja myös yleisö sai osallistua siihen. Vihittävä pari istui tuoleilla kun pappi puhui, ja kun hän pyysi kunniaa Jeesukselle, vieraat saivat myös ylistää ja kiittää luojaa siitä, että rakastavaiset saivat toisensa.

Kun Isaac sanoi tahdon, yleisö puhkesi taputtamaan ja iloitsemaan. Myös Tatjana sai raikuvat suosionosoitukset.

Juhlat onnistuivat hienosti, ja sulhasen äiti ei voinut sanoin kuvata onneaan: hänen mukaansa tuntui kuin Jeesus olisi ollut juhlaväen keskuudessa siunaamassa heitä.

"Herkkä ja ihana"

Vihkimisestä vastanaineet suuntasivat suoraan hotelli Crown Plazan katolle hääkuvauksiin.

– Virallisesti onnea, mahtavaa! Erittäin kaunis puku, Jan kehui paikalle saapuvaa pariskuntaa.

Kuvaukset aloitettiin heti: aluksi aseteltiin tarkasti perinteinen hääkuva, jossa sormukset ja ilmeet näkyvät varmasti. Tämän jälkeen otettiin sarja villimpiä kuvia. Katolla puhkunut kova tuuli oli myös eduksi, sillä Tatjanan pitkä huntu hulmusi komeasti.

– Tosi upeaa, herkkä, ihana, Jan kehui katolla suutelevaa paria.

Kuvausten aikaan kaukaa saapuneet häävieraat tutustuivat Helsingin nähtävyyksiin ja erityisesti kirkkoihin. Bestman kehui suomalaisia lämminsydämisiksi ihmisiksi; Isaacin veli Martins oli aiemminkin käynyt Suomessa, Turussa. Miehestä Suomessa oli silloin ollut tylsää, mutta nyt suomalaiset ovat hänen mukaansa muuttuneet avoimemmiksi ja eloisammiksi.

Bling-bling

Kuvausten jälkeen Isaac ja Tatjana palasivat vieraidensa seuraan hääjuhlaa varten. Häitä tanssittiin Hotelli Kämpin peilisalissa.

Tatjanan kaasosta juhlat ovat olleet ainutlaatuiset, oikea kulttuurien sulatusuuni. Ohjelmassa oli muun muassa puheita: Tatjanan isä puhui venäjäksi, ja morsiusneito tulkkasi sanat englanniksi. Vieraat saivat kokea myös perinteisen kimpun- ja sukkanauhan heiton sekä kakunleikkuun.

Myöhemmin aviopari vaihtoi ylleen nigerialaiset hääpuvut. Asut yllään he pääsivät mukaan "dollar danceen", dollaritanssiin, jossa häävieraat tanssivat tuoreen avioparin kanssa ja heittelevät heille dollareita.

Vaikka Tatjana ei halunnut yllätyksiä häihin, kaaso oli silti järjestänyt yhden: kummankin vanha opiskelukaveri lauloi hääparille kauniin serenadin. Tatjana kiitteli yllätystä ihanaksi.

Myös Tatjanan viimein saama, upea vihkisormus nautti suuresta huomiosta.

– Olen kierrellyt ja kysellyt kaikilta, että oleksä nähnyt mun bling-blingin, tuore morsian nauroi.

Lisää parin jännittäviä uutisia

Katso jaksoSubin netistä

Lue myös:

MTV3/Helmi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.