Megatähti George Clooney nousi lavalle Pasilassa – hehkutti läheisiään, haukkui kotimaansa päättäjät pataluhaksi ja kertoi Brad Pittille tekemistään piloista

9:40

Nordic Business Forumissa puhunut näyttelijä kehui vaimoaan ja isäänsä sekä haukkui kotimaansa päättäjät.

Kuka tahansa ei pääse tekemään bisnestä George Clooneyn kanssa. Päätöksen kumppanin sopivuudesta hän voi tehdä esimerkiksi ravintolassa. Jos toinen kiukuttelee tarjoilijaparalle ja kohtelee tätä epäreilusti, Clooney on menetetty.

– Jos sen sijaan olet hankala ihmisille, jotka ovat yläpuolellasi, sitten minua kiinnostaa. Moppaapa tuosta, Trump! Clooney kertoi viitaten kotimaansa Yhdysvaltojen presidenttiin Donald Trumpiin.

Clooney puhui – muun muassa – partnerinvalintatekniikastaan bisnesseminaari Nordic Business Forumissa Helsingin Messukeskuksessa tuhansien ihmisten yleisön edessä.

Mies tunnetaan parhaiten saavutuksistaan Hollywood-näyttelijänä.

Valtavan kasan erilaisia palkintoja kahminut tähti on ollut muun muassa ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi useammassa kategoriassa kuin kukaan muu Oscareiden historiassa.

Lisäksi Clooney on aktiivisesti nostanut esille muun muassa Sudanin ihmisoikeustilannetta ja perustanut asianajajapuolisonsa Amal Clooneyn kanssa säätiön, jonka tavoitteena on tuoda oikeutta ihmisoikeusloukkausten uhreille esimerkiksi jäljittämällä korruptiorahojen liikkeitä.

Oval Office on fiksuille

Yhdysvaltain hallinto sai Clooneylta muutenkin osakseen suoria sanoja. Hän mainitsi olevansa kauhuissaan Yhdysvaltojen hallinnon päätöksestä vetää tukensa Pohjois-Syyrian kurdeilta, joita vastaan Turkki on nyt hyökännyt.

Vaikka huonoja uutisia tulee joka tuutista päivittäin, hän ei suostu menettämään toivoaan. Clooney huomautti, että asiat ovat ennenkin olleet huonosti ja keinoja mennä eteenpäin on aina löydetty.

Hän muistutti yleisöä esimerkiksi presidentti Richard Nixonin hallinnossa Watergate-skandaalin aikaan työskennelleiden kohtalosta.

– Ne ihmiset joutuivat vankilaan, ja he olivat fiksuja. Nämä tyypit (presidentti Trumpin hallinto) eivät ole aivan niin fiksuja, hän sanoi ja sai yleisön nauramaan.

Entä pyrkisikö Clooney joskus itse presidentiksi? Haastattelijan kysymys sai huvittuneen Clooneyn turvautumaan sanaleikkiin.

– Pyrkisin presidentistä poispäin, hän sanoi vaihtaen run for president -ilmaisun run from the president -muotoon.

Vakavoiduttuaan hän lisäsi, että olemassa on ihmisiä, jotka ovat tehtävään päteviä.

– Toivottavasti he ovat pian Oval Officessa, hän hymähti tarkoittaen presidentin työhuonetta Valkoisessa talossa.

Vaikutukset näkyvät vasta haudassa

Clooneyn keskustelu oli seminaarin ohjelmassa nimellä "A Conversation on Storytelling, Branding, and Legacy" eli keskustelu tarinankerronnasta, brändäämisestä ja perinnöstä.

Pääasiassa hän kertoi anekdootteja omalta uraltaan ja elämästään, kuten työnteosta viinakaupassa, näyttelijäkollega Brad Pittille tekemistään piloista ja uudesta elämänvaiheestaan pienten kaksosten isänä.

Lisäksi hän vitsaili stand up -koomikon tyyliin muun muassa isänsä viskinjuonnista – mutta samalla kehuen isäänsä siitä, että oppi tältä jo pienenä toisten auttamisen merkityksen. Ylitsevuotavia kehuja sai myös vaimo Amal.

Omaa vaikutustaan maailmaan ja sen parantamiseen aktivisminsa avulla Clooney ei halunnut ryhtyä arvioimaan. Sen tekevät hänen mielestään muut sitten, kun hän on jo haudassa.

58-vuotiaana hänellä on kuitenkin vielä paljon asioita, joita hän haluaa tehdä. Myös yleisössä kuuntelevaa yritysmaailman väkeä hän opasti valitsemaan taistelunsa.

– Pitää valita hyvät taistelut. Jahdata niitä, joita pitää jahdata ja jotka riistävät muilta äänen.

Entä jos voittamisen mahdollisuuksia ei ole?

– Varsinkin silloin. Sitten joku toinen tarttuu samaan asiaan myöhemmin ja lopulta voittaa.

Clooney kannusti ottamaan oppia mokista. Hän muistutti, että ihmisellä on kaksi vaihtoehtoa: joko jäädä surkuttelemaan tai mennä eteenpäin.

– Tärkeimmät koskaan oppimani oppitunnit ovat syntyneet valtavista epäonnistumisista. Olisi mahtavaa ollut olla elämättä ilman niitä kaikkia, mutta olen oppinut niistä aivan valtavasti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja