George Clooney paljastaa, millaisen Bidenin näki varainkeruutilaisuudessa: "Tarvitsemme uuden ehdokkaan"

Kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, onko Biden onnistunut taltuttamaan spekulaatiot jatkostaan 1:06
Kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, onko Biden onnistunut taltuttamaan spekulaatiot jatkostaan.

Demokraattipuolue ei voita presidentinvaaleja, jos Biden on puolueen ehdokas, kirjoittaa näyttelijä George Clooney.

Näyttelijä ja demokraattipuolueen aktiivi George Clooney vaatii Yhdysvaltojen presidenttiä Joe Bidenia luopumaan presidenttiehdokkuudestaan.

Clooney ilmaisi mielipiteensä yhdysvaltalaislehti The New York Timesin (NYT) julkaisemassa mielipidekirjoituksessa. NYT:n pääkirjoitustoimitus on itse aiemmin toivonut Bidenin luopuvan ehdokkuudestaan.

Clooneyn mukaan se Biden, jonka hän näki kolme viikkoa sitten varainhankintatilaisuudessa, ei ole vuoden 2010 tai edes vuoden 2020 Biden.

– Hän oli se sama mies, jonka me kaikki näimme vaaliväittelyssä, Clooney kirjoittaa.

Presidentti Bidenin esiintymistä CNN:n järjestämässä kesäkuun lopun vaaliväittelyssä on toistuvasti kuvailtu katastrofaaliseksi. Biden ja Valkoinen talo ovat yrittäneet selitellä heikkoa suoritusta muun muassa flunssalla, väsymyksellä ja aikaerolla.

Videokooste näyttää, miten Bidenin liikkuminen on muuttunut presidenttiyden aikana 3:54
Videokooste näyttää, miten Bidenin liikkuminen on muuttunut presidenttiyden aikana.

Clooney, Biden ja ex-presidentti Barack Obama osallistuivat 15. kesäkuuta varainhankintatilaisuuteen, joka keräsi Bidenin kampanjabudjettiin noin 28 miljoonaa dollaria, CNN kirjoittaa.

Clooneyn mukaan demokraattipuolueen johtajat eivät voi väittää, että 51 miljoonaa yhdysvaltalaista eivät nähneet näkemäänsä vaaliväittelyssä.

– Me kaikki pelkäämme niin paljon (Donald) Trumpin toista kautta, että olemme valinneet sivuuttaa kaikki varoitusmerkit, Clooney muotoilee.

– Me emme tule voittamaan marraskuussa tällä presidentillä, hän jatkaa. 

Yhdysvallat äänestää seuraavasta presidentistään marraskuussa.

Kirjoituksessaan Clooney toteaa joka tapauksessa "rakastavansa" Joe Bidenia niin senaattorina, varapresidenttinä kuin presidenttinäkin.

– Pidän häntä ystävänä ja uskon häneen, Clooney sanoo.

– Viimeisen neljän vuoden aikana hän on voittanut monta taistelua. Yksi taistelu, jota hän ei voi voittaa, on taistelu aikaa vastaan, Clooney jatkaa.

Tutkija: Joe Bidenin terveyttä kierretään Nato-kokouksessa kuin kuumaa puuroa: Presidentti itse vetänyt valokeilan kokoukseen 1:18
Tutkija: Joe Bidenin terveyttä kierretään Nato-kokouksessa kuin kuumaa puuroa.

Lue myös:

    Uusimmat