Mainos

Jimmy Fallon katuu kritisoitua Trump-haastatteluaan – presidentti latasi takaisin

1:47

The Tonight Show -keskusteluohjelmaa juontava Jimmy Fallon paljasti katuvansa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin kanssa hupailua juuri ennen vaaleja.

Yhdysvaltojen ikonisin keskusteluohjelma The Tonight Show asteli voitosta toiseen, kun Jimmy Fallon tarttui ikonisen komediasarjan puikkoihin vuonna 2014. The Tonight Show oli Fallonin ensimmäisien vuosien aikana maan katsotuin myöhäisillan keskusteluohjelma, kunnes kevyestä huumoristaan ja hassutteluistaan tunnettu Fallon päätti haastatella presidentiksi pyrkinyttä Donald Trumpia vain viikkoja ennen Yhdysvaltojen presidentinvaaleja.

Trump oli kampanjansa aikana tullut tutuksi rasismiksi tulkituista puheistaan ja vuosien takaa esiin tulleesta ääninauhasta, jolla hän kehuskeli voivansa koskettaa naisia ilman lupaa. Fallon saneli Trumpille muutaman helpon kysymyksen, joiden jälkeen hän päätyi leikkimieliseen tyyliinsä pörröttämään Trumpin kuuluisia hiuksia.

Leikittely Trumpin kanssa johti valtavaan kritiikkivyöryyn. Sosiaalinen media räjähti Fallonia kritisoineista viesteistä, häntä syytettiin Trumpin retoriikan normalisoimisesta juuri ennen vaaleja, vaikuttaen positiivisesti tämän tulokseen.

– Näin minua pilkkaavia kommentteja muilta koomikoilta toisista ohjelmista ja päätin laittaa sovelluksen kiinni. He tietävät ohjelmani. Yritän vain tehdä hauskaa ohjelmaa. He tuntevat työnteon määrän ja he tuntevat minut. Kaikista maailman ihmisistä, minä kuulun hyviin ihmisiin, Fallon sanoi The Hollywood Reporter -sivuston haastattelussa.

Haastattelun jälkeen Trump voitti presidentinvaalit, mikä sai yleisön yhä kylmemmäksi Fallonia kohtaan. Trumpin presidenttikauden alettua tammikuussa 2017 The Tonight Show on menettänyt viidesosan katsojistaan ja edelle ovat kiilanneet poliittista huumoria viljelevä Stephen Colbert ja Fallonia kantaaottavampi Jimmy Kimmel.

– En juuri välitä katsojamääristä. Enkä tule koskaan välittämään. Se on jonkun muun tehtävä NBC:llä, Fallon totesi.

Trumpin haastamatta jättäminen johti kritiikkiin myös ohjelman sisällä. The Tonight Shown parissa työskentelee 300 ihmistä ja ilmapiiri juontajaa kohtaan muuttui hetkeksi ankeaksi, johtaen tämän mielialan jyrkkään laskuun.

– Okei, tajuan, saitte oloni huonoksi. Mitä nyt? Oletteko onnellisia? Olen masentunut. Haluatteko koetella minua lisää? Haluatteko, että tapan itseni? Fallon muistelee tuntemuksiaan kohun aikaan ääni väristen.

– Olen pahoillani. En halua suututtaa ketään. Kaikki tapahtuu ohjelman hauskuuden merkeissä. Tein virheen, olen pahoillani, jos suututin jonkun. Jälkikäteen ajateltuna tekisin haastattelun toisin.

Fallonin katumus nousi isoksi uutiseksi Yhdysvalloissa, tavoittaen myös itse presidentin. Trump vastasi juontajalle tuttuun tyyliinsä Twitter-tilillään.

– Nyt Jimmy Fallon nyyhkyttää kuuluisasta "hiusshowsta," jonka hän teki kanssani (missä hän sotki hiukseni pahasti), ja että hän tekisi haastattelun toisin, koska se teki minusta "humaanimman." Hän soitti ja sanoi: "monsterilukemat." Ole mies, Jimmy! Trump tylytti 53 miljoonalle seuraajalleen.

Fallon ei lähtenyt mukaan loanheittoon, vaan ilmoitti tyynesti lahjoittavansa rahaa pakolaisia Yhdysvalloissa auttavalle RAICES-järjestölle presidentin nimissä tämän twiitin kunniaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.