Mainos

Mee mummu ja muut: Runoja murteella

Mee mummu ja muut -runokirjasta löytyy värssyjä kaikilta suomen kielen päämurrealueilta.

"Miten mää oon niin kaukana/lapsuuvesta/millon maaliskuuki oli korkialla/eikä painanu harteita/niinko nyt" Minna Mirhan runo löytyy runoantologiasta Mee mummu ja muut. Siinä on runoja kaikilta suomen kielen päämurrealueilta.

Lyyrinen murrematka käy halki Suomen, länsirannikolta Laitilan ja Ilmajoen kautta Sodankylään, itärajaa alas Lieksaan ja Joensuuhun, käydäänpä Tampereellakin. Runoja kokoelmassa on kaikkiaan 48, kirjoittajia 26.
Teoksen runot löytyivät Turussa kuuluvan Radio Auroran murrerunokilpailujen kautta.

Toinen antologian toimittajista on murrerunoilija Heli Laaksonen, jonka johtama Vakkasuomalainen ääni ja tarina -kulttuurihanke on ollut mukana teoksen ideoinnissa ja kokoamisessa. Hanke kouluttaa ja tukee kirjoittavia ihmisiä painottaen erityisesti murteen mahdollisuuksien käyttämistä. Huolena on ollut tärkeiden runojen jääminen lukijoiden ulottumattomiin.

- Tämä antologia on haaveiden täyttymys. Kirjoittajat saavat äänensä kuuluviin ja lukijat sielua hyväileviä hetkiä, Laaksonen sanoo.

Heidi Määttä-El Anaya kirjoittaa: "Mie katon yön mukannaan tuomassa hilijasuuvessa/kuinka sie hengität raahallisesti, elät unimuailmassas/Mie mietin mitä sie näät, mitä kuvvii siun silimmiin piirttyy/halluisin olla siun unissaski"

Toinen teoksen toimittajista on tuottaja Virpi Adamsson. Kirjan on kustantanut Sarmala Oy ja Yleisradio/Aurora.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.