Mainos

Medvedevin korruptiotaistelu pahasti vastatuulessa

Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin taistelu korruptiota vastaan näyttää etenevän huonosti. Korruptio ja valkokaulusrikollisuus ovat nimittäin lisääntyneet jyrkästi Venäjällä kuluvana vuonna.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Venäjän yhteiskunnan korruptoituneimmat osat ovat rahoitus-, energia-, kaivosala sekä koulut, sairaanhoito ja poliittiset päättäjät. Lahjontaan käytetään kaikkiaan yli 200 miljardia euroa vuodessa.

Kun esimerkiksi Brasilia ja Kiina ovat tarttuneet hanakasti talousrikosongelmiinsa, niin Venäjällä juhlapuheet eivät ole muuttuneet käytännöksi ainakaan toistaiseksi.

- Uudistukset kohtaavat kovaa, näkymätöntä vastarintaa. Se on suoranaista virkamiessabotaasia. Ei ihme, että kamppailemme yhä kasvavan korruption kanssa, sanoo johtaja Elena Panfilova Transparency Internationa -järjestöstä.l

Järjestö ei usko, että suomalaisetkaan selviävät Venäjällä puhtain keinoin.

- He hankkivat jonkin konsultti- tai lakiyhtiön tekemään sen heidän puolestaan. Tai he antavat sen paikallisosastonsa hoidettavaksi, joka ei ole välttämättä laillisessa suhteessa emoyhtiöön. Se saa emoyhtiön näyttämään hyvältä, Panfilova arvelee.

Katso Mirja Sipisen raportti Moskovasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.