Mainos

Medvedev ja Halonen puivat tänään Itämeren tilaa

Itämeri on nousemassa yhdeksi keskeisimmistä teemoista Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin Suomen vierailulla. Medvedevillä on näillä näkymin mahdollisuus myös pulahtaa poikkeuksellisen lämpimään Itämereen.

- Toivon, että presidentti Medvedev pääsee Itämereen uimaan ilman, että sinilevää ilmestyisi nyt viime hetkellä. Tähän mennessä ei vielä ole, Tarja Halonen sanoi Kultarannan pihalla ennen kuin presidentit siirtyivät sisälle linnaan.

Halonen kertoi, että presidenttien on tarkoitus keskustella Itämeren tilasta tänään. Presidentit vierailevat silloin Seilin saarella ja tutustuvat Turun yliopiston Itämeri-tutkimukseen.

Suomen ja Venäjän välillä ei tiettävästi ole suuria kysymyksiä, joita presidenttien pitäisi tapaamisessaan ratkoa. Halonen kertoikin tiedotusvälineille, että säännöllisten tapaamisten tarkoituksena on päivittää naapurimaiden kuulumisia.

- Hyvät naapurit tapaavat toisiaan luonnollisesti päivittääkseen tietonsa ja keskustellakseen maailman menosta, Halonen sanoi.

Medvedev pääsi aloittamaan vierailunsa Suomessa mitä parhaimmassa säässä. Hyväntuulisena tiedotusvälineitä tervehtinyt presidentti kertoi sään olevan Suomessa paljon parempi kuin lähtökaupungissa Moskovassa.

(MTV3 - STT)

Katso Mirja Sipisen juttu Naantalista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.