Mediat: Valkoisessa talossa tiedettiin Trumpin altistumisesta jo torstaiaamuna, mutta asia pidettiin piilossa

Valkoisessa talossa tiedettiin jo torstaiaamuna, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin neuvonantajalla Hope Hicksillä oli todettu koronavirustartunta, kertoo CNN. Tästä huolimatta asia pidettiin piilossa, ja virukselle altistunut presidentti osallistui torstaina New Jerseyn varainkeruutilaisuuteen.

Trumpilla ja hänen puolisollaan Melania Trumpilla on sittemmin todettu koronavirustartunta.

Hicks matkusti Trumpin mukana vaaliväittelyyn Clevelandiin tiistaina samassa lentokoneessa. Hänellä alkoi ilmetä oireita keskiviikkona, ja Hicks pysytteli presidentin lentokoneessa erillisessä huoneessa ja poistui koneesta takakautta.

Vaikka Hicksin tartunta oli vahvistunut torstaihin mennessä, Trump osallistui varainkeruutilaisuuteen ja läheisessä kontaktissa Hicksin kanssa ollut Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Kayleigh McEnany piti lehdistötilaisuuden.

New York Timesin mukaan Valkoinen talo yritti pitää tiedon Hicksin tartunnasta piilossa julkisuudelta, vaikka se merkitsi sitä, että Trump ja suuri osa hänen lähipiiristään oli altistunut virukselle. Torstai-iltana useat amerikkalaismediat kuitenkin uutisoivat asiasta lähteisiinsä viitaten. Muutamaa tuntia myöhemmin Trump ilmoitti koronatartunnastaan.

Lehden mukaan Trumpin avustajat uskovat, että presidentin lähipiirissä tulee pian ilmi lisää tartuntoja. Useimmat Trumpin hallinnon jäsenet ovat pitäneet maskeja vain satunnaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja