Koronavirukseen sairastunut Donald Trump kampanjoi Minnesotassa vain päivää ennen positiivista testitulosta – ei käyttänyt maskia

0:28
Trump solvasi Bidenia maskin käytöstä tiistain vaaliväittelyssä: "En pidä maskia kuten hän"

Presidentti Trump on käyttänyt suojamaskia julkisissa tilaisuuksissa vain harvoin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin positiivinen koronavirustestitulos tuli julki vain päivä sen jälkeen, kun Trump osallistui vaalitilaisuuteen Duluthissa Minnesotassa.

Valokuvat näyttävät, etteivät tilaisuuteen osallistuneet ihmiset pitäneet turvaväliä toisiinsa. Valokuvat paljastavat myös sen, ettei suurimmalla osalla osallistujista ollut suojamaskia.

Myös presidentti Trump esiintyi tilaisuudessa ilman maskia. Trump on käyttänyt suojamaskia harvoin julkisissa esiintymisissään.

Vielä toistaiseksi on epäselvää, milloin presidentti altistui koronavirukselle. Ennen Trumpin ja Melania Trumpin tartuntoja julkisuudessa uutisoitiin presidentin neuvonantaja Hope Hicksin koronavirustartunnasta.

Presidentti matkusti neuvonantajansa kanssa tiistaina järjestettyyn presidenttiehdokkaiden väliseen väittelyyn Clevelandiin.

Epäselvää on vielä toistaiseksi myös se, kuinka moni vaaliväittelyyn osallistuneista henkilöistä altistui koronavirukselle.

Tilaisuudessa noudatettiin turvavälejä, mutta väittelylavalla esiintyneistä henkilöistä vain presidenttiehdokas Joe Bidenin vaimolla, Jill Bidenilla nähtiin suojamaski.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja