Lääkäri ei yllättynyt Trumpin koronatartunnasta – antoi arvionsa presidentin paranemisesta

1:50
Tieto on hyvin huolestuttava – näin lääketieteen asiantuntija kommentoi Trumpin koronatartunaa.

Neurokirurgi Sanjay Gupta otti kantaa presidentti Trumpin koronavirustartuntaan. Gupta toimii uutiskanava CNN:n lääketieteellisenä asiantuntijana.

Tieto Donald Trumpin koronatartunnasta on Guptan mukaan hyvin huolestuttava. Hän sanoo, ettei kuitenkaan yllättynyt perjantaina aamulla selvinneestä tartunnasta.

Gupta muistuttaa, että virus on hyvin vaarallinen ja voi tarttua kehen vaan.

Katso videolta, kuinka Gupta kommentoi riskiryhmään kuuluvan Trumpin koronatartuntaa.

Toinen syy, minkä Gupta nostaa esiin on Valkoisen talon suhtautuminen virukseen. Hänen mukaansa presidentin esikunnassa terveydenhuollon antamiin varotoimenpiteisiin olisi pitänyt suhtautua tiukemmin.

– Siellä on ollut hyvin löyhää asennetta virusta kohtaan. Turvavälit ovat olleet liian pieniä esimerkiksi kokouksiin osallistuneiden välillä.

– Se (tartunta) oli estettävissä, Gupta sanoo.

"Toipuu todennäköisesti"

Hieman ennen presidentin ja hänen vaimonsa Melania Trumpin positiivisia koronatuloksia kerrottiin Trumpin neuvonantaja Hope Hicksin tartunnasta. Hicksin kerrotaan matkustaneen Trumpien kanssa samoilla kulkuneuvoilla tiistaiseen vaaliväittelyyn Ohioon ja keskiviikkoiseen kampanjatilaisuuteen Minnesotaan.

Trumpia on testattu jatkuvasti viruksen varalta, mutta Gupta muistuttaa, ettei testaus estä tautia leviämästä. Se ainoastaan kertoo, onko testattava positiivinen.

Guptan mukaan on tilastojen valossa on todennäköistä, että Trump paranee viruksen aiheuttamasta taudista kokonaan. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, kuinka vakavana presidentti taudin sairastaa.

Trump, 74, kuuluu koronaviruksen riskiryhmään. Viruksen on todettu aiheuttavan vakavamman taudin ikääntyneillä ihmisiä ja etenkin varttuneemmilla miehillä useammin kuin nuorilla sairastuneilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja