Mainos

Median monet kasvot esillä Journalismin päivillä

Yksi tämän vuoden Journalismin päivien eritysteemoista on kuvajournalismi.

Helsingin Messukeskuksessa perjantaina ja lauantaina järjestettävät Journalismin päivät hakee tuoreita näkökulmia median ja uutisten maailmaan.

Perjantain päätapahtuma on Päätoimittajain haastattelutunti, joka radioidaan suorana lähetyksenä Radio Suomessa kello 14 alkaen. Mediakriittisessä keskustelussa tuuletetaan perinteisiä asetelmia, sillä nyt suurimpien puolueiden edustajat tenttaavat suomalaisia päätoimittajia journalismin linjakysymyksistä. Politiikan puolelta mukana ovat ainakin puheenjohtajat Eero Heinäluoma (sd.) ja Jyrki Katainen (kok.) sekä puolustusministeri Seppo Kääriäinen (kesk.).

Perjantain muita teemoja ovat kaupunkilehdet, tabloidit ja Venäjän uudet mediat. Lisäksi rikostoimittajat ja -tutkijat pohtivat murhauutisoinnin moraalia. Yksi tämän vuoden erityisteemoista on kuvajournalismi.

Lauantaina keskustellaan muun muassa mediatalojen kansainvälistymisestä ja julkisen palvelun yleisradioyhtiöiden asemasta. Esiin noussevat myös viime päivien irtisanomiset ja ulosmarssit. Lauantaina kysytään lisäksi, mistä media vaikenee ja uppoudutaan vielä kerran tsunamiuutisoinnin syövereihin.

Päivien tilaisuudet on tarkoitettu lähinnä median edustajille, ja osallistujien määrää on jouduttu rajoittamaan. Päivillä käsiteltävät teemat koskettavat kuitenkin kaikkia tiedotusvälineitä seuraavia kansalaisia.

Journalismin päivien järjestämisessä on mukana joukko suomalaisia media-alan yrityksiä ja yhdistyksiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.