Mainos

Media-analyytikko: Facebookista et pääse koskaan pois

Yhdysvaltalainen media-analyytikko ja kirjailija Jeron Lenier lataa kovaa tekstiä verkkoyhteisö Facebookista. Hänen mukaansa Facebook on manipuloiva ja markkinoinnin tarkoituksiin valjastettu palvelu, joka koukuttaa ihmisen pahemmin kuin huume.

- Jos olet mukana, olet ansassa. Et voi lopettaa missään tapauksessa, sillä menettäisit koko maailmasi, sanoo Berkeleyn yliopistossa työskentelevä Lenier.

Lenierin mielestä ihmiset eivät edes ymmärrä Facebookin niputtavan heitä ja laittavan muotteihin.

- Kun Facebook ehdottaa, keitä ystäviä heidän pitäisi tavata, se tekee luokittelun, jota se sitten vahvistaa.

Lenierin mukaan Facebook yhdenmukaistaa ihmisiä rahan vuoksi.

- Se että olet tietyssä yhteisössä, kohentaa mainostajien mahdollisuuksia myydä jollekin tilaisuus saavuttaa sinut, hän selventää.

Lenier pitää vaarallisena sitä, miten helppo ihmiset on koukuttaa mukaan.

- Ihmisiä on helppo manipuloida. Heille ehdotetaan vaihtokauppaa, ja pienestä määrästä mukavuutta, imartelua ja itsetunnon kohotusta, heidät saa pikku hiljaa mukaan. Näen tämän ensimmäisenä askeleena sillä polulla, josta meidän pitäisi kääntyä takaisin, sanoo Lenier.

Facebookista tehty elokuva The Social Network tulee ensi-iltaan huomenna Suomessa. Tarina kertoo ohjelmoijanero Mark Zuckerbergista, jonka opiskeluaikaisten nettiseikkailujen seurauksena alkunsa sai maailmanlaajuinen sosiaalinen verkko ja viestinnän vallankumous.

Katso Päivi Sinisalon juttu Washingtonista

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.