Mainos

Me too -liikkeen johtohahmo Asia Argentoa syytetään 17-vuotiaan ahdistelusta – kiistää väitteet

0:51

Asia Argento oli ensimmäisiä ihmisiä, jotka tulivat julkisuuteen Harvey Weinsteinin ahdistelusta. Tällä viikolla The New York Times uutisoi Argenton ahdistelleen 17-vuotiasta poikaa vuonna 2013. Nyt Argento kiistää väitteet.

Katso yllä videolta, miten ahdistelusta syytetty Harvey Weinstein antautui toukokuussa New Yorkissa poliisille.

Italialaisnäyttelijä Asia Argento kommentoi The New York Timesin artikkelia, jonka mukaan hän ahdisteli 17-vuotiasta Jimmy Bennettiä vuonna 2013. Argento kiistää julkaisemassaan lausunnossa koskaan olleensa seksuaalisessa kanssakäymisessä Bennetin kanssa.

– Kiellän vahvasti New York Timesin artikkelin sisällön. Olen syvästi järkyttynyt ja loukkaantunut näiden valheellisten uutisten takia. Minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaista seksuaalista suhdetta Bennetin kanssa, Argento sanoo tiedotteessa.

Italialaisnäyttelijän mukaan hänen ja Bennettin suhde oli täysin ystäväpohjainen. Argento sanoo olleensa yllättynyt, kun Bennett vaati häneltä rahaa. Argenton lausunnon mukaan Bennett koitti käyttää hyväkseen italialaisnäyttelijän edesmenneen poikaystävän Antohny Bourdainin varakkuutta ja tämän tarvetta suojella mainettaan.

Sekä Bourdain, että Bennett halusivat käsitellä asian suljettujen ovien takana. Argenton lausunnon mukaan Bourdain pelkäsi Bennetin tuovan kaksikolle negatiivista julkisuutta ja kuvaili Bennettiä "vaaralliseksi".

– Anthony otti vastuulleen Bennettin rahallisen auttamisen, sillä ehdolla, että emme kärsisi enää vastaavanlaisia tunkeiluja elämämme aikana, Argento väittää.

Argento oli kesällä menehtyneen televisiokokki Bourdainin tyttöystävä. Kaksikko tapasi vuonna 2016 ja Bourdain oli Argenton rinnalla vahva Me too -liikkeen puolestapuhuja.

The New York Timesin artikkelissa Argenton kerrottiin ahdistelleen 17-vuotiasta poikaa hotellihuoneessa vuonna 2013. Argento oli sovitellut tapauksen myöhemmin, maksamalla ahdistelunsa uhrille satoja tuhansia korvauksena.

Lapsinäyttelijänä vakuuttavaa uraa 2000-luvulla tehnyt Jimmy Bennetthaki Argentolta korvauksia seksuaalisen ahdistelun vuoksi. The New York Timesin käsiinsä saamassa Argenton ja Bennettin asianajajien kanssakäymisessä käy ilmi, että italialaisnäyttelijä päätyi maksamaan 333 000 euron edestä korvauksia Bennettille.

Bennettin mukaan Argento kutsui hänet hotellilleen Kaliforniassa vuonna 2013. 17-vuotias Bennett saapui paikalle perheenjäsenensä kanssa, mutta Argento pyysi perheenjäsentä jättämään hänet Bennettin kanssa kahden kesken.

Dokumenttien mukaan pari oli seksuaalisessa kanssakäymisessä hotellihuoneessa. Kalifornian osavaltion suojaikä on 18 vuotta, Argento oli tapauksen aikaan 37-vuotias.

– Elämäni paras päivä, jälleennäkeminen Jimmy Bennetin kanssa, Argento kirjoitti Instagram-tilillään samana päivänä julkaisemaansa selfie-kuvaan Bennetin kanssa.

Kaksikko kävi seuraavana päivänä lounaalla ja Bennett jatkoi matkaa kohti kotiaan Kalifornian Orange Countyssa. Kotimatkalla Bennett alkoi tuntea inhottavaa ja kauhistunutta oloa. Kuukautta myöhemmin Bennet kuitenkin twiittasi Argentolle kaipaavansa tätä.

Alun perin entinen lapsitähti haki Argentolta kolmen miljoonan euron edestä korvauksia. Bennett oli tienannut yli kaksi miljoonaa euroa viiden vuoden ajalta ennen hotellihuonekohtaamista. Kohtaamisen jälkeen miehen tienestit laskivat noin 52 000 euroon vuodessa. Bennett syyttää tienestiensä laskemisestä juuri Argenton ahdistelua, joka vaikutti hänen työntekoonsa ja mielenterveyteensä.

Bennettin korvausvaatimus tuli vain kuukausi sen jälkeen, kun Argento oli puhunut julkisesti kokemuksistaan elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin kanssa. Argenton mukaan Weinstein raiskasi hänet vuoden 1997 Cannesin elokuvafestivaaleilla.

Bennett ja Argento näyttelivät yhdessä vuonna 2004 ilmestyneessä The Heart Is Deceitful Above All Things -elokuvassa. Argento esitti elokuvassa Bennettin äitiä. Isi hoitaa -elokuvassa ensimmäisen suuren roolinsa tehnyt Bennett sai lapsena vuolaita kehuja niin Harrison Fordilta kuin Bruce Willisiltä.

Bennettin ja Argenton solmiman sopimuksen mukaan Bennett ei ole kielletty puhumasta kokemastaan ahdistelusta. Kalifornian lain mukaan vastaavia tapauksia ei voi sulkea salassapitosopimukseen siviilisopimuksissa. Sopimuksen mukaan Bennett ei voi enää haastaa Argentoa oikeuteen tai julkaista hänen ja Argenton hotellihuoneessa ottamaa selfietä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja