Entinen assistentti syyttää Vin Dieseliä seksuaalisesta pahoinpitelystä – näyttelijä kiistää väitteet

Vin Dieselin entinen assistentti on nostanut kanteen näyttelijää vastaan seksuaalisesta pahoinpitelystä.

Fast & Furious -elokuvista tuttua Vin Dieseliä syytetään seksuaalisesta pahoinpitelystä. Kanteen on nostanut hänen entinen assistenttinsa Asta Jonasson 21. joulukuuta Los Angelesissa. 

Entinen assistentti väittää, että Diesel ahdisteli häntä seksuaalisesti, kun hän työskenteli näyttelijälle vuonna 2010 Fast Five -elokuvan kuvauksissa. 

Dieselin asianajaja Bryan Freedman antoi Vanity Fairille lausunnon. 

– Sallikaa minun olla hyvin selvä: Vin Diesel kiistää kategorisesti tämän väitteen kokonaisuudessaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hän kuulee tästä yli 13 vuotta vanhasta väitteestä, jonka teki 9 päivää hänelle työskennellyt työntekijä. On olemassa selviä todisteita, jotka kumoavat täysin nämä omituiset väitteet, Freedman sanoi. 

Los Angelesissa nostetussa ja Vanity Fairin haltuunsa saamassa kanteessa Jonasson toteaa, että Dieselin yhtiö One Race palkkasi hänet työskentelemään näyttelijälle Atlantassa, jossa Fast Five oli tuotannossa. Kanteessa kuvataan Jonassonia tuolloin vastavalmistuneeksi elokuvakoulun tutkinto-ohjelmasta, jonka työtehtäviin kuului juhlien järjestäminen, Dieselin saattaminen juhliin ja sen varmistaminen, että hän oli Dieselin välittömässä läheisyydessä siltä varalta, että hänestä otettaisiin valokuvia naisten kanssa, kun hän osallistui tapahtumiin ilman pitkäaikaista tyttöystäväänsä.

Kanteen mukaan joku toinenkin kyseisen elokuvan parissa työskennellyt henkilö olisi yrittänyt houkutella Jonassonia sänkyyn. Jonasson poistui huoneesta tuolloin välittömästi. 

Seksuaalisen pahoinpitelyn lisäksi kanteessa syytetään Dieseliä sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä, tahallisesta henkisen ahdistuksen aiheuttamisesta, vihamielistä työympäristöstä, laittomasta irtisanomisesta ja kostotoimista. Siinä myös syytetään Dieseliä ja hänen tuotantoaan peittely-yrityksestä.

Jonassonin kerrotaan kirjoittaneen elokuvan tiimoilta salassapitosopimuksen, joka ei kuitenkaan päde, jos kyseessä on seksuaalinen väkivalta tai häirintä. 

Jonasson työskenteli viihdeteollisuudessa muiden muassa assistenttina ja tuotantokoordinaattorina.

Diesel on näytellyt Fast & Furious -elokuvissa Dominic Torretoa. Hän ja hänen sisarensa Samantha ovat monen samaisen elokuvan tuottajia. 

Lähde: Vanity Fair

Lue myös:

    Uusimmat