Raiskauksista syytetty Harvey Weinstein pitää itseään edelläkävijänä: "Työni on unohdettu"

0:51

Entinen elokuvatuottaja Harvey Weinstein kutsui itseään unohdetuksi mieheksi ensimmäisessä antamassaan haastattelussa yli vuoteen.

Harvey Weinsteinin, 67, mielestä hänet pitäisi muistaa mahdollisuuksista, jotka hän antoi naisnäyttelijöille ja -ohjaajille, eikä häntä kohtaan nostetuista seksuaalisyytteistä.

– Kukaan muu ei ole tehnyt yhtä paljon naisten ohjaamia elokuvia kuin minä. Tai elokuvia, jotka kertovat naisista. Enkä puhu tästä päivästä, jolloin se on muotia, vaan 30 vuotta sitten tehdyistä elokuvista. Tein niin ensimmäisenä, olin edelläkävijä, Weinstein sanoi New York Post -lehden haastattelussa.

– Työni on unohdettu, Weinstein lisäsi.

Oikeudenkäynnin, jossa Weinsteinia syytetään raiskauksista, on määrä alkaa muutaman viikon päästä. Weinstein antoi haastattelun päivän sen jälkeen, kun hän oli ollut selkäleikkauksessa. Hän loukkasi selkärankaansa auto-onnettomuudessa viime elokuussa.

Haastattelussa hän mainitsi erikseen Oscar-palkitun näyttelijä Gwyneth Paltrow`n, jonka palkkio View From the Top -elokuvasta oli 10 miljoonaa dollaria vuonna 2003. Miramax-elokuvastudiota silloin vielä johtanut Weinstein pitää palkkiota merkittävänä.

– Hän tienasi enemmän rahaa, kuin kukaan muu näyttelijä tienasi indie-elokuvan roolista. Mukaan lukien miehet, Weinstein totesi.

Gwyneth Paltrow on yksi lukuisista naisnäyttelijöistä, jotka ovat syyttäneet Harvey Weinsteinia seksuaalisesta häirinnästä. Paltrow on kertonut, että Weinstein seurasi häntä hotellihuoneeseen ja yritti hieroa näyttelijää. Paltrow oli tuolloin 22-vuotias.

The New York Postin mukaan Weinstein ei ole suostunut puhumaan häntä kohtaan nostetuista syytteistä. Tulevassa oikeudenkäynnissä Weinsteinia syytetään yhden vielä tuntemattomana pysyvän naisen raiskauksesta vuonna 2003. Toisessa syytteessä The Weinstein Companyn televisio-ohjelman tuotantoassistenttina toiminut Mimi Haleyi syyttää Weinsteinia suuseksiin pakottamisesta, joka tapahtui Weinsteinin asunnolla Manhattanissa vuonna 2006.

23 naista on kertonut Weinsteinin syylistyneen seksuaaliseen häirintään, muun muassa näyttelijät Rosanna Arquette ja Ashley Judd.

Douglas Wigdor toimii yhden Weinsteinin uhrin asianajajana tulevassa oikeudenkäynnissä. Hän ihmettelee, kuinka Weinstein ei pysty ottamaan vastuuta teoistaan.

– Hän pyytää New Yorkin ihmisiä huomioimaan hänen saavutuksiaan, jotka oikeudenmukaisesti ovat jääneet hänen hirveiden tekojensa varjoon.

Weinsteinin lakimiehet eivät tienneet New York Postin haastattelusta mitään ennen sen sunnuntaista julkaisua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja