Max Verstappenilta polleaa puhetta itsestään: ”Tuskin monet kolmekymppiset kuskit ovat yhtä kokonaisvaltaisia”

Kaksi kisavoittoa ja tasaisia pistesuorituksia tällä kaudella tehnyt Max Verstappen pitää itseään kokonaisvaltaisempana kuljettajana kuin suurta osaa F1-sarjan kokeneemmasta kuskikaartista.

MM-sarjassa kolmossijalla oleva Verstappen teki kesän kisoissa vakuuttavaa jälkeä ja lähtee loppukauteen yhtenä Mercedes-kuski Lewis Hamiltonin vaarallisimmista uhkaajista.

Red Bull -kuski ei piilottele tyytyväisyyttään omaa kehitystään kohtaan.

– Aloitin niin nuorena, että se on mielestäni myös normaalia. Suurin osa kuskeista aloitti F1:ssä, kun he olivat 21- tai 22-vuotiaita, Verstappen kertoo kehityksestään hollantilaiselle Formule1-sivustolle.

– Jos katsoo koko lähtöruudukkoa, niin tuskin monikaan kuski on yhtä kokonaisvaltainen, vaikka he olisivat 29-30-vuotiaita, hän kehuskelee.

21 vuoden iästään huolimatta Verstappen ajaa sarjassa jo viidettä kauttaan. Hän kertoi aiemmin tehneensä paljon ajatustyötä kilpailijan ominaisuuksiensa hiomisessa. Hän näkee omaavansa monia vahvuuksia kisakuskina, mutta silti tekeminen on samanlaista kuin aiemmin.

– Nopeus, tasaisuus ja se, miten työskennellään tiimin kanssa. Ne ovat tärkeimpiä asioita, Verstappen listaa.

– Teen samoja asioita kuin aiempina vuosina. Annan samaa palautetta, uskon sen olevan oikeanlaista, ja tiimi uskoo niin myös.

Lue myös:

    Uusimmat