F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Max Verstappen tyrmäsi F1-uudistuksen vaikutukset – asettui jopa pomojaan vastaan

3:41
Videolla Italian GP:n aika-ajon ratkaisuhetket.

Red Bullin Max Verstappen oli pettynyt mies Italian GP:n aika-ajojen jälkeen. Verstappen jäi vasta viidenteen ruutuun. Verstappen tyrmää, että F1:n sääntömuutoksella olisi ollut vaikutusta hänen normaalia heikompaan suoritukseensa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen on ollut tällä kaudella ainut kuski, joka on pystynyt haastamaan Mercedes-kaksikon Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen. Verstappen on jopa napannut yhden voiton Hamiltonin ja Bottaksen nokan edestä.

Italian GP:n alla Red Bull -leirin odotukset olivat korkealla.  F1:ssä otettiin käyttöön tänä viikonloppuna uusi sääntö, jonka mukaan tallit saavat käyttää vain yhtä moottoriasetusta koko viikonlopun ajan. Tämä tarkoitti sitä, että niin sanottu aika-ajomoodi kiellettiin.

Muutoksen uskottiin tasoittavan pakkaa – niin kärjessä kuin keskikastissa. Muun muassa Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ja tallin neuvonantaja Helmut Marko ovat rummuttaneet tätä näkemystä.

Toisin kävi.

Mercedeksellä oli yhä selvä kaula muihin nähden. Samalla Red Bull joutui normaalia pahempiin vaikeuksiin.

Verstappenin mukaan sääntömuutos ei aiheuttanut tallinsa notkahdusta.

– En usko, että otimme askelta taaksepäin. Tällä radalla ei vielä nähdä kunnolla uudistuksen vaikutuksia. Täällä imuapu on niin tärkeässä asemassa. On liian aikaista sanoa, Verstappen mietti.

– En koskaan odottanut, että tuo (sääntöuudistus) tekisi isoa muutosta – toisin kuin jotkut muut ovat todenneet, Verstappen heitti, viitaten pomojensa lausuntoihin.

– Ja nyt näimme, ettei pakka sekoittunut.

Red Bullin kuljettajista Verstappen oli aika-ajojen viides ja Alexander Albon yhdeksäs. Verstappenin mukaan tallin auto ei ole yksinkertaisesti riittävän nopea tällä hetkellä.

– Olen kokeillut kaikenlaisia säätöjä. Olen ajanut pienemmällä siivellä, isommalla ja vielä isommalla. Ja silti, ajoin joka kerta saman ajan. Tuo vain kertoo siitä, että automme ei ole tällä hetkellä riittävän hyvä. Varsinkin huippunopeudessa olemme Mercedestä perässä. Mutta kyse ei ole pelkästä moottorivoimasta. Sen suhteen ero ei ole niin iso. Automme tasapaino ei ole ollut kunnossa, ja sen lisäksi meiltä puuttuu myös pitoa, Verstappen luetteli Red Bullin ongelmia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja