F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Miksi Max Verstappen on ylivertainen tallikaveriinsa nähden? Red Bull -pomo antoi selityksensä

3:21
Videolla kuvaa F1:n edellisestä kisasta, Belgian GP:stä.

F1-kärkitalliin Red Bulliin on liittynyt yksi iso kysymys: miksi hollantilaiskuljettaja Max Verstappen on ollut niin ylivertainen tallikaveriinsa Alexander Alboniin nähden?

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen on pessyt Albonin jokaisessa tämän kauden aika-ajossa. Sama koskee kisoja. 

Pisteet: Verstappen 110 ja Albon 48.

Eikä ilmiö ole uusi. Esimerkiksi viime kaudella Verstappen jätti ranskalaiskuljettajan Pierre Gaslyn jalkoihinsa. Tämä johti siihen, että Gaslyn itseluottamus mureni ja Red Bull päätti siirtää hänet sisartalli Toro Rossolle. Toiseen suuntaan matkasi thaimaalaiskuski Albon, joka on kokenut nyt samankaltaisia vaikeuksia.

Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon mukaan Albonin tämän kauden ongelmien takana on kaksi tekijää.

Ensimmäinen liittyy kauden avauskisan, Itävallan GP:n tapahtumiin.

Albon oli tuolloin mukana voittotaistelussa onnistuneen strategian myötä. Thaimaalainen lähti ohittamaan Mercedeksen Lewis Hamiltonia selvästi paremmassa kunnossa olleilla renkailla. 

Huonosti kävi.

Hamiltonin eturengas osui Albonin takarenkaaseen, minkä myötä Albon pyörähti.

Peli ohi.

– Kaikki lähti liikkeelle Itävallasta, jossa hän olisi voinut voittaa kisan. Kyse on itseluottamuksesta, Marko totesi MotorsportMagazin.com:lle.

– Toinen tekijä on se, että aloitimme kauden rungolla, jonka aerodynamiikka ei ollut sitä, mitä tuulitunnelitulokset antoivat olettaa. Yritimme ratkoa ongelmaa monin eri keinoin. Tämä taas meinasi sitä, että Albon joutui ajamaan erilaisilla autoilla kisasta toiseen. Menimme niin pitkälle, että yritimme kokeilla muun muassa erilaisia jousitusasetuksia viikonlopun harjoitusten sisällä.

Markon mukaan auton jatkuvat muutokset ovat johtaneet siihen, että Albon ei ole saanut kunnon pohjatuntumaa menopeliinsä. Red Bull -pomo uskoo, että juuri tämän takia Verstappenin ja Albonin välillä on ollut niin iso ero alkukauden aikana. Verstappenilla kun on enemmän kokemusta F1-autoon liittyvistä muutostöistä.

– Alexille tämä on vasta toinen kausi formuloissa. Hän on kärkitallissa ja Verstappen on hänen tallikaverinsa. Jopa kokeneilla kuljettajilla on ollut vaikeuksia häntä vastaan, Marko muistuttaa Verstappenin vahvuudesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja