F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-tallipomo: Mercedes pelaa likaista peliä Valtteri Bottaksen kustannuksella – Toto Wolff otti puhutteluun

3:41
Videolla Italian GP:n aika-ajon ratkaisuhetket.

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan Mercedes suosii Lewis Hamiltonia ja Valtteri Bottas kärsii tästä. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei osta kyseisiä väitteitä. Wolff ottikin Hornerin puhutteluun.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hornerin mukaan ”on selvää”, että Mercedes suosii Hamiltonia, jotta britti voittaisi seitsemännen maailmanmestaruutensa.

Mercedes on aina vedonnut siihen, että se kohtelee kuskejaan tasapuolisesti. Wolffin mukaan tallin sisäinen politiikka ei ole muuttunut millään tapaa.

– Ei voida puhua mistään sellaisesta, että priorisoisimme toisen kuskin toisen edelle. Olemme aina toimineet avoimesti, läpinäkyvästi ja reilusti. Ja niin toimimme myös jatkossa, Wolff totesi.

Horner vetosi ulostulossaan siihen, että Mercedes suosi Hamiltonia sen Belgian GP:n strategiassaan. Hornerin mukaan Mercedes olisi voinut ajattaa Bottaksen kahden pysähdyksen taktiikalla, minkä myötä hän olisi voinut taistella voitosta.

– Puhuin hänen kanssaan asiasta, Wolff sanoi Hornerista.

– Christian kysyi, että miksette ottaneet Valtteria toisen kerran sisään. Sanoin, että jos olisimme tietäneet kahden pysähdyksen taktiikan olevan nopeampi, olisimme ottaneet myös Lewisin varikolle. 

– Emme kuitenkaan halunneet menettää paikkaamme Maxille (Verstappen). Ei ollut selvää, että olisimme pystyneet ohittamaan hänet radalla, Wolff selitteli.

Wolff heitti myös pallon Hornerin suuntaan.

– Sanoin, että no miksette ottaneet Verstappenia toisen kerran sisään? Silloin te olisitte voineet päihittää meidät. Ja hän sanoi, etteivät he olleet varmoja siitä, että pystyisivätkö he ohittamaan (Daniel) Ricciardon.

– Joten haloo, ihan sama juttu, Wolff ihmetteli Hornerin puheita.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja