F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Max Verstappen nosti esiin hämmästyttävän faktan Ferrarista – "Mitä tuohon voi sanoa?"

5:02
Videolla Belgian GP:n aika-ajon ratkaisuhetket.

F1:n Belgian viikonlopun isoin hämmentäjä on ollut Ferrari. Italialaistallin vauhti on kadonnut totaalisesti – varsinkin jos vertaa viime vuoteen. Lauantain aika-ajoissa surullinen meno jatkui.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari-kuskeista Charles Leclerc oli 13:s ja Sebastian Vettel 14:s. Sijoitukset eivät ole sinänsä katastrofaalisia, vaan pahin fakta tulee vertailuista.

Ferrari oli ainut talli, joka ei pystynyt parantamaan aikojaan viime vuoden Belgian Span aika-ajoihin nähden.

Ferrari-kuskeista Leclerc oli viime vuonna paalulla. Tuolloin hän tykitti kolmannessa osiossa ajan 1.42,519. Nyt hän jäi tästä lähes puolen sekunnin päähän (1.42,996).

Muista talleista muun muassa Williams paransi aikojaan peräti neljällä sekunnilla. Yhteensä kuusi tallia otti kahden sekunnin harppauksen viime vuoteen nähden.

Ferrari yritti ratkoa ongelmia muun muassa säätöjen avulla. Ferrari laittoi Leclercin ja Vettelin autoihin lisää siipeä aika-ajoon.

Red Bullin tähtikuski Max Verstappen ei kuitenkaan usko, että säädöillä on mitään tekemistä Ferrari-mysteerin kohdalla.

– Siipimuutokset eivät tee isoa eroa, Verstappen sanoi aika-ajon jälkeen.

– Nyt puhutaan maksimissaan kymmenyksestä. Ja vaikka he olisivat lyöneet mahdollisimman isot siivet autoihin, heidän olisi pitänyt silti ajaa samoja kierrosaikoja kuin viime vuonna, Verstappen nosti ison faktan esille.

– Joten en tiedä, että mitä siellä oikein tapahtuu.

Monet ovat arvioineet, että Ferrarin romahduksen taustalla on viime vuoden protesti, joka koski italialaistallin moottorin käyttöä. Verstappenin edustama Red Bull epäili, että Ferrari käytti moottoreissaan sääntöjen vastaista polttoainevirtausta.

Ferrari ja kansainvälinen autoliitto FIA tekivät tapauksesta ”sopimuksen”, jonka yksityiskohtia ei ole kerrottu julkisuuteen.

Tällä kaudella Ferrari on kärsinyt pahasta voimapuutteesta.

Verstappenin mukaan aihe on varsin kiusallinen.

– En voi puhua heidän puolestaan, enkä halua. Mitä tuohon voi sanoa? En minä voi tuomita heitä. Minun pitää keskittyä vain omaan talliini ja siihen, mitä sen sisällä tapahtuu. Se on kaikista tärkein juttu.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja