Max Verstappen koki karun takaiskun F1-kisan aikana – epäilyksille tuli vastine ruutulipun jälkeen

Tulosruutu: Carlos Sainz voitti Britannian GP:n, alun joukkokolari säikäytti

F1:n MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen koki karun takaiskun Britannian GP:n aikana, kun hän ajoi irtoromun päältä ja rikkoi autoaan. Verstappenin epäilykset osoittautuivat todeksi kilpailun jälkeen, kun hollantilainen näki vaurioiden todellisuuden.

Verstappen oli juuri ohittanut kisan kärjessä ajaneen Ferrarin Carlos Sainzin, kunnes eteen tuli karu käänne.

Verstappen ajoi irtoromun päältä. Piakkoin hollantilaisen vauhti hidastui.

– Rengasrikko, rengasrikko, Verstappen viestitti talliradiossa.

Hollantilainen suuntasi nopeasti varikolle, missä hänelle vaihdettiin uudet renkaat.

Verstappenin ensimmäinen epäilys ei osunut oikeaan. Vauriot olivat tulleet renkaiden sijaan auton runkoon.

– Auto on hajalla, Verstappen totesi pysähdyksen jälkeen.

Verstappen myönsi, että hän tiesi osuneensa radalla olleisiin irtopaloihin.

– Puhuin Carlosin (Sainz) kanssa, joka sanoi, että ”mitä tapahtui, sinun autostasi alkoi lentää palasia pois!” Hyppäsin ulos autosta ja katsoin pohjaa. Koko vasen puoli oli totaalisesti revennyt. Se oli aivan rikki, Verstappen kertoi todellisuudesta.

Kyseinen romu oli peräisin AlphaTaurin Pierre Gaslyn ja Yuki Tsunodan autoista. Kaksikko oli osunut yhteen Tsunodan pyörähdyksen yhteydessä.

Verstappenin mukaan hän ei pystynyt välttämään osumia.

– Ne olivat mutkassa viisi. Palaset olivat suoraan ajolinjalla, enkä voinut väistää niitä millään dramaattisella liikkeellä. Yritin osua niihin oikealla tavalla. Sen sijaan palaset lensivät suoraan lattiaan ja hajottivat sen.

– Tuntui siltä, kuinka autoon olisi tullut rengasrikko, koska tasapaino katosi ihan kokonaan. Auto alkoi yliohjaamaan ja pomppimaan, Verstappen selitti.

Verstappen meinasi tipahtaa jopa pistesijojen ulkopuolelle rikkoontuneella autolla. Hollantilainen onnistui kuitenkin taistelemaan turva-auton takana seitsemänneksi.

Verstappen johtaa yhä MM-sarjaa 34 pisteen erolla ennen tallikaveriaan Sergio Pereziä. F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Itävallassa.

Lue myös:

    Uusimmat