Ferrarin Carlos Sainz tylytti F1-yllättäjäkuskia – taustalla kohtalokas kolari: "Kokemattomuutta!"

Tulosruutu: Max Verstappen ylivertaisella tavalla Belgian GP:n voittoon

Ferrarin Carlos Sainz syytti suorasanaisesti McLarenin Oscar Piastria kaksikon kolarista Belgian GP:n ensimmäisellä kierroksella.

Piastri osui Sainziin kisan ensimmäisessä mutkassa. Sainz haki tilanteessa ohitusta Mercedeksen Lewis Hamiltonista, kun taas Piastri yritti tunkea autonsa aivan mutkan sisään, ratareunustojen viereen.

Piastri ajautui päin Sainzia niin, että molemmat joutuivat keskeyttämään.

Video tilanteesta näkyy alta:

Sainzin mukaan Piastri oli syypää kolarin syntyyn.

 – Olen ajanut täällä Spassa seitsemän vai kahdeksan vuoden ajan ja joka ikinen, joka on hakenut samanlaista liikettä, on aiheuttanut kolarin. Ei tarvitse katsoa kuin muutamaa aiempaa kisaa – esimerkkejä on tarjolla, Sainz totesi Skylle.

Sainz tylytti suorasanaisesti Piastria, joka hurmasi lauantain sprinttikilpailun aika-ajossa ja sprinttikisassa. Piastri viritteli ensin jättiyllätystä aika-ajon puolella, kun hän oli hetken aikaa tuloslistan kärjessä. Piastri jäi lopulta vain 11 tuhannesosan päähän nopeimman ajan kellottaneesta Red Bullin Max Verstappenista.

Piastri nousi sprinttikisan alussa kärkeen. Verstappen otti kuitenkin paikan takaisin haltuunsa, ajaen voittoon. Piastri oli sprintissä toinen.

Sainz ei paljoa tästä välittänyt, kun hän kommentoi nuoren australialaiskuljettajan sunnuntain liikkeitä.

– Kokemattomuutta. Mutta minkä tuolle voi, Sainz murahti.

– Olin ajolinjalla ja yritti hyökätä Lewisiä vastaan. Oscar taas haki ohitusta minusta ja Lewisistä. Turhan optimistista, Sainz jatkoi tylytystä.

Piasti näki tilanteen videolta ennen kuin hän kommentoi tapahtunutta.

– Harmi, että kaikki päättyi noin. En usko, että olisin voinut tehdä montaa asiaa toisin, Piastri punnitsi.

– Siinä vaiheessa kun Carlos kääntyi oikealle ja lukitsi renkaansa, minulle ei jäänyt paljoa vaihtoehtoja jäljelle, Piastri jatkoi.

Piastri keskeytti kisan heti ensimmäisellä kierroksella. Sainz jatkoi ajamista vielä tovin ajan ennen kuin Ferrari päätti vetää hänet pois radalta.

Lue myös:

    Uusimmat