Max Verstappen ja Red Bull esittivät hämmästyttävän suorituksen – ratkaiseva päätös tehtiin aivan viime tipassa tv-kuvien perusteella

Red Bullilla oli perjantaina ja lauantaina suuria ongelmia autonsa ajettavuuden ja suorituskyvyn kanssa, mutta kaikista näistä ongelmista huolimatta Max Verstappen sijoittui sunnuntaina Unkarin GP:ssä toiseksi. Lähellä oli, ettei Verstappen olisi päässyt starttaamaan koko kisaan.

Hungaroringin rata oli kilpailun alkaessa vielä melko kostea. Yhtä vaille kaikki kuljettajat lähtivät varikolta lähtöruuudukkoon välikelin renkailla. Verstappenille kävi radan kolmanneksi viimeisessä mutkassa paha virhe, ja hän lipsautti autonsa seinään.

Syke nousi Red Bull -leirissä hetkessä korkeuksiin, mutta Verstappen pääsi kuitenkin jatkamaan matkaansa. Tallipäällikkö Christian Hornerin ja kumppaneiden oli tehtävä pikainen päätös, otettaisiinko Verstappen varikolle vai päästettäisiinkö hänet muiden mukana lähtöruudukkoon.

 – Teimme viime hetken päätöksen antaa hänen ajaa lähtöruudukkoon. Max itse luuli, että kilpailu olisi hänen osaltaan ohi, mutta näimme tv-kuvista, että vielä oli toivoa. Horner sanoi GP Today -sivuston mukaan Sky Sportsille.

Kolmatta viikkoa putkeen töissä olleet Red Bull -mekaanikot suorittivat vajaassa 20 minuutissa hämmästyttävän korjausurakan. Renkaat kiinnitettiin autoon vain 20 sekuntia ennen määräaikaa.

– He tekivät mahtavaa työtä. Oon hämmästyttävää, että he tekivät sen 20 minuutissa. Yleensä siihen menee puolitoista tuntia. Heillä oli hikikarpaloita otsallaan, Horner ylisti.

Vaikka vauriot saatiin korjattua, aivan kaikkea ei kuitenkaan ehditty varmistaa. Red Bull joutui vain toivomaan, että auto toimisi kisaolosuhteissa optimaalisesti – ja se toimi.

Verstappen nousi jo ensimmäisellä kierroksella 7. sijalta kolmanneksi, ja ensimmäisten varikkopysähdysten jälkeen hän otti paikkansa Lewis Hamiltonin takaa kakkossijalta, joka piti Valtteri Bottaksen yrityksistä huolimatta loppuun asti.

– Max valitsi lähdössä ajolinjan radan ulkoreunasta. Olimme nähneet pikkuluokkien kisoissa, että siellä on pitoa, Horner kertasi Verstappenin onnistunutta starttia.

Verstappen itse piti toista sijaa kuin voittona.

– Olen todella tyytyväinen, että pystyin maksamaan mekaanikoilleni takaisin kakkossijalla. Jatkamme oman työmme tekemistä, ja se, että pystyimme sijoittumaan Mercedesten väliin, oli hyvä juttu.

Lue myös:

    Uusimmat