Mainos

Mauri 18 heittää pian hyvästit Suomelle, mutta matalapainekausi on tullut jäädäkseen: "Tuulisia päiviä odotettavissa viikoittain"

0:54

Syysmyrsky Mauri 18 on pikkuhiljaa hellittämässä otettaan, ja myrskyn huippulukemat ovat laskeneet. Forecan päivystävän meteorologi Kristian Roineen mukaan tuulta kuitenkin riittää tälle syksylle.

– Sää on tänään jo muuttumassa poutaisemmaksi ja selkeämmäksi illan aikana, lupaa Forecan päivystävän meteorologi Kristian Roine

Roineen mukaan myrskyn huippulukemat ovat laskeneet.

– Yksittäisiä puuskia on vielä varsinkin Perämerellä, mutta myrskylukemissa puhaltavia tuulia ei enää sisämaassa ole. 

Roineen mukaan huomenna luvassa on kohtalaista lounaistuulta. Tuulisinta on hänen mukaansa Lapissa. Iltapäivällä 10–15 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia voi kokea ympäri maata.

– Myös uusia sadekuuroja on syntymässä. Iltapäivällä ympäri maata kuuroilee.

Syksy on tuulinen

Syksyn tulevien myrskyjen määrää on Roineen mukaan tässä vaiheessa mahdotonta ennustaa. Seuraava myrsky vaanii jo nurkan takana.

– Ensi viikon torstaina Pohjois-Suomesta saapuu myrsky, joka iltapäivällä puhaltaa jo Selkämerellä ja illalla läntisillä ja eteläisillä merialueilla. Ennuste on tällä hetkellä 20–22 metriä sekunnissa.

Tuulia voi odottaa viikoittain.

– Matalapainekausi on aktiivinen, joten viikottain voi odottaa, ei ehkä myrskyjä mutta ainakin tuulisia päiviä, Roine summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.