MTV keskellä syysmyräkkää: Tältä tuntuu Maurin puhalluksessa – puhuminenkin hankalaa: "Kyllä myrskystä totisesti on kyse"

MTV keskellä syysmyräkkää: Tältä tuntuu Mauri 18 -myrskyn puhalluksessa 4:46

Suomessa tuulee tänään laajalti vaarallisen voimakkaasti. MTV Uutiset kävi kokeilemassa Hangossa, miltä ensimmäisen kunnon syysmyrskyn puhalluksen keskellä tuntuu. 

Hangossa tuuli puhaltaa avomereltä suoraan kaupunkiin. Pienvenesataman aallonmurtajalla toimittajamme Saara Rantasella oli vaikeuksia puhua vastatuuleen, kun tuuli painoi vasten kasvoja valtavalla voimalla.

– Vaikka vielä ei olla lähelläkään vuoden 1982 tuulilukemia, niin myrskystä totisesti on kyse, Rantanen kommentoi.

Maan länsiosissa tuulet ovat voimistuneet alkuiltapäivästä. Tuulet siirtyvät vähitellen itään, ja maan itäosissa navakimmat tuulet puhaltavat myöhemmin iltapäivällä ja alkuillasta.

Vaarallisen tuulen varoitus on annettu laajalti maan etelä-, länsi- ja keskiosiin. Näillä alueilla tuulen nopeus voi puuskissa olla 20 metriä sekunnissa. Myös itäisessä Suomessa puuskat ovat voimakkaita ja voivat yltyä 15 metriin sekunnissa.

Ilmatieteen laitos on varoittanut, että syysmyrsky Mauri 18 saattaa kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoksia. Merellä aaltojen korkeus saattaa yltää neljään metriin.

Lue myös:

    Uusimmat